Ghita sustine ca a fost audiat pentru "cucuveaua mov".DIICOT neaga orice audiere

Dora Vulcan | 10.10.2016

Sebastian Ghita a fost luni seara la sediul DIICOT si a pretins ca a dat declaratii in dosarul Black Cube al spionarii sefei DNA, in care a fost citat in urma cu o saptamana. El a sugerat chiar ca ar fi fost chemat pentru a da detalii despre informatia lansata tot de el in urma cu o zi privitoare la mailul "cucuveauamov" despre care pretinde ca ar fi al sefei DNA si de pe care aceasta s-ar fi corespondat cu el pentru a-si aranja raportul favorabil contrafacut la guvern, in presupusul plagiat al tezei de doctorat a sefei DNA. Numai ca DIICOT neaga pur si simplu ca ar fi avut loc vreo audiere a lui Ghita.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

UPDATE:  DIICOT neagă faptul că l-ar fi audiat luni pe deputatul Sebastian Ghiță în dosarul Black Cube, în legătură cu presupusa adresă de email pe care ar fi folosit-o procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi: 

 

"Domnul Ghiță nu a dat astăzi declarații, iar adresa de email pe care o invocă, până la acest moment, nu face obiectul dosarului nostru", se arată într-un răspuns oficial dat Agerpres de DIICOT.

 

 

***

 

"Orice lucru important în acest caz l-am spus procurorilor. Nu mi se pare că atacarea instituţiilor statului român e o chestiune permisă. Săptămâna trecută am fost citat. Nu ştiu dacă am ajutat, informaţiile de care m-au întrebat, le-am spus corect şi sincer. Poate că s-au gândit că are anumite vulnerabilităţi (Laura Codruţa Kovesi -n.r.). Procurorii mi-au cerut anumite informaţii şi, în perioada următoare, le voi da", a declarat deputatul, la ieşirea de la sediul DIICOT.

 

 

 

Declaratiile de la intrare difera de cele de la iesire

 

"Înţeleg că cei de la Black Cube au spart mail-uri, au obţinut informaţii şi principala lor ţintă era doamna Kovesi. Am fost invitat la DIICOT în calitate de martor şi singurul lucru pe care îl face DIICOT în legătură cu Black Cube este verificarea adreselor de email pe care cei de la Black Cube le-au spart şi au aflat date secrete, chestiuni secrete ale doamnei Kovesi, cea care folosea adresa cucuveauamov@gmail.com. Eu ştiu că doamna Kovesi folosea această adresă, se pare că, astăzi am aflat, a mai trimis mail-uri de pe aceste adrese cu informaţii secrete din DNA, există astfel de probe. Ţinând cont că Black Cube era fondată de şeful informaţiilor israeliene şi că doreau să afle lucruri de la doamna Kovesi şi că au fost ajutaţi de un ofiţer din SRI, fost ofiţer, este evident că aceasta este o ţintă", a mai precizat deputatul.

 

Ghita a sugerat, in felul acesta, ca ar fi fost chemat de fapt sa dea informatii despre noua sa diversiune "cucuveaua mov". Or, acest lucru este imposibil pentru ca el a fost citat la DIICOT in urma cu o saptmana. Iar diversiunea cu mailul "cucuveaua mov" a fost lansata abia ieri seara. 

 

 

Întrebat dacă îl cunoaşte pe Daniel Dragomir, inculpat deja in Black Cube, Sebastian Ghiţă a precizat că este membru al comisiei SRI şi "dânsul a fost ofiţer SRI, iar cazul dânsului l-am văzut toţi pe televizoarele din România. E o persoană care a participat la multe operaţiuni complicate ale SRI, îl ştiu din multe medii".

 

 

***

 

Ghita a incercat sa lege audierea sa de o petarda aruncata tot de el in urma cu o zi. Ghita sustine ca sefa DNA Laura Codruta Kovesi ar fi corespondat cu el in trecut folosind un email neoficial, cu adresa cucuveauamov@gmail.com, afirmatie in sustinerea careia a oferit si un print screen dupa presupusul mail pe care pretinde ca l-ar fi primit de la Kovesi.

 

Mesajul vorbea de un model de raport "elaborat la VP", pe care Kovesi i l-ar fi cerut lui si despre care Ghita pretinde ca ar fi chiar raportul realizat de Comisia de Etica in cazul suspiciunii de plagiat a lui Victor Ponta.

 

Ghita a prezentat mesajul drept o noua dovada in autodenuntul pe care l-a facut in urma cu doua saptamani la Parchetul General, unde a sustinut ca a ajutat-o in 2012 pe Kovesi sa scape de acuzatiile ca si-ar fi plagiat teza de doctorat participand la contrafacerea raportului Comisiei de Etica direct la sediul guvernului condus de Ponta.

 

"Aceasta este copia unui email primit de mine de la doamna Kovesi. Dansa a folosit tot timpul o adresa secreta numita cucuveauamov@gmail.com. Asa a considerat ca-si poate ascunde identitatea si ca poate rezolva chestiuni personale secrete din interiorul Parchetului General si DNA. Asa a crezut dansa ca-si poate ascunde identitatea reala si ca in felul acesta se poate ascunde de consecintele legale si morale. Acest email mi-a fost transmis de catre doamna Kovesi in 23.07.2012, solicitandu-mi modelul de raport folosit in cazul plagiatului lui Ponta. Am decis sa fac public acest email ca urmare a negarii de catre doamna Kovesi a relatiei reale cu mine, precum si ca urmare a cererilor opiniei publice de a prezenta dovezi. Am sperat ca doamna Kovesi va avea demnitatea sa recunoasca si sa accepte modul in care a fost ajutata in promovare, precum si protectia pe care a primit-o in cazul acuzatiilor de plagiat", spune Sebastian Ghita, citat de B1 TV.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22