Putin isi amana vizita in Franta, dupa ce Hollande i-a acordat timp doar pentru Siria

Vlad Toma | 11.10.2016

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, si-a amanat vizita pe care urma sa o faca la Paris saptamana viitoare, dupa ce presedintele Hollande a anuntat ca nu va participa la alte evenimente prilejuite de aceasta vizita, in afara unei intalniri dedicata discutiilor despre situatia din Siria, anunta Reuters care citeaza o sursa din Presedintia franceza.

Pe aceeași temă

 

Presedintele rus ar fi urmat sa inaugureze o noua biserica ortodoxa rusa si o expozitie de arta in capitala Frantei, anunta Reuters

 

Franta a anuntat ieri ca va cere Curtii Penale Internationale sa lanseze o ancheta a crimelor de razboi pe care le-ar fi comis Rusia si fortele armate siriene in Alep.

 

Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe, a afirmat, dupa ce Rusia a blocat in weekend o rezolutie a Consiliului de Securitate a ONU, elaborata de Franta, in privinta Siriei, ca bombardamentele Rusiei in Siria sunt de fapt crime de razboi, a transmis Reuters. 

 

El a declarat ieri ca, daca presedintele Frantei se va intalni cu Vladimir Putin, asa cum era programat pentru saptamana viitoare, nu va fi deloc o intalnire in care se vor schimba amabilitati.

 

"Aceste bombardamente – am spus-o deja la Moscova – sunt crime de razboi", a spus ministrul francez. "Ele ii privesc pe toti cei implicati in ceea ce s-a intamplat in Alep, inclusiv pe liderii rusi."

 

"Nu suntem de acord cu ceea ce face Rusia, cu bombardarea orasului Alep. Franta are in vedere salvarea populatiei din aceasta zona", a mai spus ministrul francez.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22