Rusia intentioneaza sa repuna in functiune bazele militare din Cuba si Vietnam

Vlad Toma | 13.10.2016

Ministru Apararii de la Moscova a declarat recent ca Rusia are in vedere redeschiderea bazelor sale militare din Vietnam si Cuba.

Pe aceeași temă

 

Nikolai Pankov a precizat ca autoritatile ar putea anula decizia de a inchide aceste baze, decizie luata acum mai mult de 10 ani, arata BBC.

 

Cele doua baze militare au fost elemente esentiale ale puterii sovietice in perioada Razboiului Rece.

 

Decizia a fost anuntat pe fondul escaladarii tensiunilor intre SUA si Rusia in privinta Siriei si in contextul in care Parlamentul rus a aprobat prezenta pe termen lung a soldatilor rusi intr-o baza militara din Siria.

 

Ministrul rus nu a dat insa mai multe detalii in privinta celor doua baze.

 

***

 

Statele Unite ale Americii au decis zilele trecute sa suspende discutiile cu Rusia in privinta strategiei de urmat in Siria, dupa ce regimul Assad, sustinut de autoritatile ruse, si-a intensificat bombardamentele asupra zonelor controlate de rebeli in Alep. Franta si Marea Britanie au criticat de asemenea, in termeni duri, actiunile Rusiei in Siria.

 

Autoritatile de la Washington au acuzat Moscova ca nu respecta angajamentul de a aplica acordul de incetare a focului asupra caruia s-a cazut de acord acum cateva saptamani.

 

SUA a acuzat Rusia de barbarie si de minciuna in privinta actiuniile sale in Siria si a sustinerii regimului Assad, in timpul unei intalniri a Consiliului de Securitate al ONU. Rusia a fost acuzata ca ar fi comis mai multe crime de razboi, in special in privinta bombardarii unui convoi cu ajutoare in apropierea orasului Alep, anunta atunci Euronews.

 

Ambasadorul american a acuzat Rusia ca ar fi bombardat tinte civile si convoaie umanitare. Samantha Power a afirmat atunci ca Rusia si regimul Assad nu cauta pacea ci vor sa mentina in continuarea starea de razboi. Ea a adaugat ca Moscova abuzeaza de privilegiul sau istoric de a detine un loc permanent in Consiliul de Securitate al ONU. "In privinta Siriei, stim ca Rusia a spus mereu un anumit lucru si a facut mereu altceva… Nu va fi pace in Siria atat timp cat Rusia este determinata sa duca mai departe acest razboi", a spus ea in timpul discutiilor.

 

Rusia neaga ca ar fi atacat un convoi umanitar saptamana trecuta, dand vina pe rebeli sau pe o drona a SUA. Ambasadorul Rusiei la ONU a spus ca grupurile rebele sunt responsabile pentru esecul acordului de incetare a focului si a subliniat faptul ca Rusia nu le va mai face concesii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22