Măgarul care i-a pus în dificultate pe candidaţii pentru ocuparea postului de director

E.b. | 16.10.2016

O problemă de logică i-a pus în dificultate pe candidaţi în cadrul concursului pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli. Mai exact o întrebare despre un măgar. Aproape 20 la sută dintre candidaţi au picat testul-grilă.

Pe aceeași temă

 

 

Măgarul întotdeauna are ...? A) grajd B) potcoave C) harnașament D) copite E) coamă ? Aceasta este una dintre întrebările ( nr. 29) care au născut controverse în rândul celor peste 8.000 de profesori care au participat miercuri la proba scrisă pentru posturile de directori în şcoli, conform Digi24.ro.

 

VEZI TOATE INTREBARILE 

 

VEZI RASPUNSURILE

 

Rezultatele arată că 20 la sută dintre profesori au picat testul grilă. Cei mai mulţi respinşi sunt din judeţul Vrancea, unde promovabilitatea a fost de doar 37%. Procentaj care, în opinia unui expert în resurse umane, explică multe.

 

Corina Diaconu, expert resurse umane: „Au fost şi din zona de logică şi câteva întrebări matematice şi foarte multe de cultură generală care trec printr-o materie generală a unei şcoli. Ceea ce pentru un profesor care candidează la o funcţie de director ar trebuie să fie cunoscute”.

 

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei confirmă că cele 60 de întrebări grilă au fost concepute altfel decât pentru un test clasic.

 

Monica Anisie, secretar de stat în Ministerul Educaţiei: „În metodologie este şi un profil al candidatului, prin urmare au fost construiţi itemii în funcţie de acel profil, dar respectând ce prevede şi metodologia referitor la evaluarea cu 50 la sută a aptitudinilor cognitive şi 50 aptitudini manageriale”.

 

Candidaţii rămaşi în cursă mai au de trecut două probe: interviul și evaluarea CV-ului, programate în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22