Nicusor Dan: Penalii din politica inventeaza povești despre o conspirație antiromânească

Vlad Toma | 19.10.2016

Nicusor Dan, liderul USR, respinge speculatiile facute de diferiti politicieni despre modul in care partidul sau ar fi adunat semnaturi. Dan considera ca multi politicieni romani inventeaza scenarii conspirationiste pentru a-si pastra accesul la putere.

Pe aceeași temă

 

Liderul USR considera ca adevaratul scop al acestor consta in blocarea drumului democratic al Romaniei: "Toți penalii din politică, inclusiv dl Ponta - trimis în judecată pentru 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor sau dl Tăriceanu - trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, încearcă să deraieze instituții independente și drumul democratic al României prin platforme politice bazate pe ură și frică."

 

Scenariile conspirationiste nu sunt altceva, crede liderul USR, decat o incercare de a distrage atentia publicului de la dosarele pe care anumiti politicieni le au: "Când ajung să răspundă în fața legii pentru furt din bani publici, aceștia încep să țeasă povești despre dușmanii invizibili ai țării, uniți într-o mare conspirație antiromânească. Și încep să ne spună că toți suntem la fel ca ei. Zilele astea ne acuză că nu am strâns pe bune semnături sau că donațiile primite de la oameni ar fi, de fapt, primite de la Soros, servicii, marțieni."

 

Nicusor Dan afirma ca adevarata lupta a acestora se da de fapt pentru pastrarea libertatii, a functiilor, a averilor si a puterii pe care le detin: "Lucrurile sunt, în realitate, foarte simple: gașca domnilor Ponta, Dragnea, Băsescu, Tăriceanu etc își joacă libertatea, funcțiile și averile personale, doresc în continuare putere și acces neîngrădit la resurse publice. Pentru asta sunt dispuși să dea foc viitorului țării, să discrediteze instituțiile statului care au reușit să se elibereze de control politic și oamenii care luptă pentru o administrație transparentă și corectă."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22