Pe aceeași temă
La scurt timp după votul dat de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securități, Marian Munteanu a postat următorul mesaj pe pagina sa de Facebook: „Am aflat din presă că membrii CNSAS au votat în unanimitate cu privire la NECOLABORAREA mea cu securitatea. Salut această decizie corectă și mă bucur că nu au cedat presiunilor grupurilor așa-zisei societăți civile și politicienilor care propagă minciuni despre mine de 26 de ani”.
Colaborator al Securităţii înseamnă orice persoană care a furnizat informaţii, indiferent sub ce formă, precum note şi rapoarte scrise, relatări verbale consemnate de lucrătorii Securităţii, prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.
Aşadar, cei care au scris note informative care să nu ducă la asuprirea politică a celor despre care oferea informaţii, nu pot fi consideraţi, conform legii, colaboratori ai Securităţii.
Munteanu ar fi semnat însă un angajament cu Securitatea, având numele de cod „Ioan“, şi ar fi dat mai multe note informative despre studenţi străini, conform adevarul.ro.
Fostul lider din Piaţa Universităţii susţine în continuare şi că semnătura de pe angajamentul care face parte din dosarul lui de la Securitate nu îi aparţine.
Legat de informaţiile scurse „pe surse” în presă, legat de colaborarea cu Securitatea a lui Marian Munteanu, dar şi a ministrului Educaţiei Mircea Dumitru, Adrian Cioflâncă consideră că „e un lucru regretabil şi sper să înceteze pentru că încurcă foarte rău activitatea instituţiei. E ca şi cum s-ar şti ce decizie luăm noi, ori nu ştim. Cine a dat în felul ăsta informaţia în presă a vrut să transmită un fel de mesaj. Ca şi in cazul ministrului Educaţiei, cineva a avut un interes să transmită anumite informaţii din dosar", a spus Adrian Cioflâncă, membru în Colegiul CNSAS, conform gandul.info.