România nu va semna acordul economic dintre Uniunea Europeană şi Canada

E.b. | 19.10.2016

România a reiterat, la Luxemburg, că „nu poate susţine la acest moment demersurile privind semnarea şi aplicarea provizorie a Acordului economic și comercial cuprinzător UE – Canada”. Românii şi bulgarii sunt singurii cetăţeni ai UE care nu pot intra liber pe teritoriul Canadei

Pe aceeași temă

 

 
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), poziția României a fost comunicată de secretarul de stat pentru afaceri europene, Cristian Bădescu, care a participat, ieri, 1 la Consiliul Afaceri Generale (CAG), conform Digi24.ro.

 

Înţelegerea ar trebui semnată până la finalul acestei luni, dar există în continuare tensiuni. România a spus că se va opune, dacă Guvernul de la Ottawa nu va elimina vizele pentru cetăţenii români.

 

Românii şi bulgarii sunt singurii cetăţeni ai UE care nu pot intra liber pe teritoriul Canadei. Ambele țări au amenințat că vor bloca ratificarea acordului, care ar aduce importante avantaje economice pentru ambele tabere, dacă vizele nu sunt ridicate.

 

Un parlament național ar putea să refuze să ratifice acordul iar votul său ar avea efectul unui veto.

 

Vizele pentru toți bulgarii ar urma să fie ridicate total până la sfârşitul anului viitor, însă, termenul s-ar putea prelungi până la 1 mai 2018.

 

Cât despre România, premierul Dacian Cioloş a spus acum două săptămâni că a primit asigurări de la omologul său canadian, Justin Trudeau, că va veni cu o propunere în privinţa vizelor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22