Iohannis, despre modificarea definitiei familiei: Calea fanatismului religios e gresita

Vlad Toma | 20.10.2016

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a declarat ieri, in legatura cu initiativa de modificare a definitiei familiei in Constitutie, semnata de 3 milioane de romani, ca trebuie sa revenim la toleranta si sa nu o luam pe calea fanatismului religios.

Pe aceeași temă

 

Un journalist l-a intrebat pe presedinte cum va raspunde solicitarii pe care a primit-o din partea preşedintelui comunităţii baptiste din Romania, Viorel Iuga, care i-a solicitat sa se pronunte pentru valorile moral-creştine şi pentru familia tradiţionala. Jurnalistul si-a continuat intrebarea facand o referire directa la demersul celor trei milioane de români care doresc să modifice Constituția în sensul interzicerii căsătoriilor homosexuale.

 

Președintele Iohannis a dat urmatorul raspuns „Nu am ce să-i răspund, iar în chestiunea modificării Constituției, încă nu este rândul meu să mă exprim. Va veni puțin mai încolo rândul meu. Însă, în acest context, cred că este foarte important să reiterez un lucru în care cred. Fiindcă eu aparțin, provin dintr-o minoritate etnică și dintr-o minoritate religioasă, eu cred că trebuie să revenim la ceea ce se numește toleranță și acceptarea celuilalt. Acceptarea celuilalt cu bune și rele. Nu suntem toți la fel, nu toate grupurile etnice și toate grupurile religioase sunt la fel. Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin. Eu sunt adeptul toleranței, încrederii și deschiderii spre celălalt.”

 

Intrebarea si raspunsul presedintelui pot fi vazute de la minutul 13:48

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22