Principalul talk-show de la TVR va fi realizat de Cristache, jurnalist berbece la Antena3

E.b. | 21.10.2016

Incepand din aceasta saptamana, principalul talk-show de la TVR 1 este realizat si moderat de Ionut Cristache, un jurnalist care a lucrat mai multi ani in trustul Intact, fondat de Dan Voiculescu, conform ziare.com

Pe aceeași temă

 

El a facut  facut o serie de gafe profesionale si are o plangere penala depusa pe numele sau

 

Imediat dupa ce a aparut informatia TVR face o achizitie "de marca" si ii da emisiune in prime-time lui Ionut Cristache, reporterul folosit de Antena 3 pe post de berbece in razboiul cu Traian Basescu, Irina Radu, sefa TVR, nu a comentat. Apoi, a spus ca are nevoie de un tanar cu experienta.

 

"Ionut Cristache se alatura echipei TVR, incepand de miercuri, 19 octombrie 2016. Jurnalistul, cu o experienta de opt ani in mass-media, va modera principalul talk-show al canalului TVR 1, de luni pana joi, incepand cu ora 21.00. Decizia de a-l oferta pe Ionut Cristache a venit ca o completare fireasca pentru necesitatea consolidarii echipei TVR in perspectiva noului drum ales de conducerea institutiei", se arata intr-un comunicat remis presei de  catre TVR

 

Irina Radu, presedintele-director general al TVR, Irina Radu, a si argumentat alegerea facuta:

 

"Aveam nevoie de un tanar cu experienta care sa construiasca, impreuna cu o echipa, un nou produs de tip talk-show, adaptat nevoilor si cerintelor pietei (...) Televiziunea publica are nevoie de un concept diferit, de o altfel de abordare, de o noua perspectiva, mai mult curaj, imaginatie, verb potrivit si pentru publicul mai tanar".

 

Ionut Cristache a iesit in evidenta in noiembrie 2013, atunci cand s-a dat drept consilier al primarului Sectorului 2 si a cerut mai multe cantitati de sarmale de la cateva restaurante, invocand pretextul ca este Ziua Nationala, dupa cum relata atunci Evenimentul Zilei.

 

Reprezentantii restaurantelor au considerat ca solicitarile sunt suspecte, asa ca au sesizat Politia Locala de sector.

 

"Cu ocazia verificarilor facute de politistii locali ai Sectorului 2 a reiesit faptul ca sub numele asa-zisului consilier al primarului Neculai Ontanu se ascunde Ionut Cristache, jurnalist al postului de televiziune Antena 3", se preciza atunci intr-un comunicat al Primariei Sectorului 2.

 

Primaria a decis sa faca plangere penala pentru "savarsirea infractiunilor de uzurpare de calitati oficiale si escrocherie".

 

In data de 3 iunie 2014, acelasi jurnalist a dezinformat telespectatorii, anuntand ca Marcel Opris, seful STS, ar fi fost internat de urgenta in stare grava la o clinica din Viena. Prima stire a fost difuzata la ora 9:53, ca "breaking news". Ionut Cristache a intrat de doua ori in direct de la Palatul Parlamentului, stirea purtand titlul "Surse: seful STS, internat in stare grava". Ulterior, informatia a fost difuzata si in alte emisiuni ale postului Antena 3.

 

"Stirea este complet falsa, cap-coada. Nu este internat la Viena, a fost aseara la Guvern, unde erau si jurnalistii de la Antena3, la deschiderea Oficiului european pentru Criminalitate informatica. S-a intalnit cu cei de la Antena3 acolo! Nu e la Viena, nu e in stare grava, nu e internat in niciun spital", a declarat atunci purtatorul de cuvant al STS, Adrian Fulea, pentru Ziare.com.

 

De altfel, la ora 11:00, generalul Opris se afla la Palatul Parlamentului, la o conferinta, si discuta cu jurnalistii prezenti.

 

Pentru acest episod, CNA a sanctionat postul Antena 3 cu somatie, conform cotidianului Gandul.

 

Pe de alta parte, Administratia Prezidentiala condusa de Traian Basescu a sesizat CNA in 2014, cu privire la o stire intitulata "Palatul Cotroceni, plin de bacterii", difuzata de Antena 3, in care se sustinea faptul ca "zidurile Palatului Cotroceni ar fi afectate de bacterii si ca, desi s-au efectuat mai multe lucrari de mentenanta, bacteria nu a putut fi distrusa".

 

" (...) Mentionam ca purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, domnul Bogdan Oprea, l-a sunat vineri, 15 noiembrie a.c., in jurul orei 12.15, pe domnul Ionut Cristache, reporter al postului Antena 3 acreditat la Administratia Prezidentiala si autor al stirii, pentru a-i preciza faptul ca nu exista niciun studiu de specialitate care sa ateste prezenta unor bacterii pe suprafata Palatului Cotroceni, pozitie care nu a fost prezentata in stirile ulterioare.

 

De asemenea, stirea a fost continuata la ora 13.19 de o dezbatere cu titlul 'Bacteria nu se da dusa de la Cotroceni'", se arata in sesizarea Administratiei Prezidentiale citata de jurnalistii de la Evenimentul Zilei.

 

In ultimele luni, Ionut Cristache a realizat la Antena3 emisiunea CaN Romania. Pe pagina de Facebook a emisiunii gasim mai multe postari jignitoare pentru diversi politicieni, printre care presedintele Klaus Iohannis si sotia acestuia. "Udrea e fericita din pix!", "Iohannis da tun dupa tun" sau "Mutu' (Klaus Iohannis - n.red.) zice ca la intalnirea de la Varsovia scena asta nu se va repeta" sunt doar cateva exemple.

 

Ziare.com a solicitat TVR sa furnizeze cateva informatii suplimentare, mai exact sa spuna cine a luat decizia in acest caz, care au fost principalele atuuri ale jurnalistului Ionut Cristache, daca a existat un concurs si mai multi candidati sau in ce alt mod s-a facut alegerea si cat va castiga moderatorul principalului talk-show de la televiziunea publica.

 

 Iata raspunsul:

 

"Canalele TVR trec printr-un proces de redefinire editoriala. In acest sens, pe langa formate noi, TVR a cooptat in echipa sa mai multe vedete TV indragite si apreciate de telespectatori si jurnalisti cu experienta, pentru a satisface o gama cat mai larga de publicuri si de gusturi.

Ionut Cristache este un jurnalist tanar, dar cu experienta, a fost redactor, reporter, realizator, prezentator al unei emisiuni axata pe actualitate. Are un stil dinamic, apreciat de publicul tanar, dar si breasla din care face parte, fiind recompensat cu doua Premii APTR (in 2012 si 2013, n.red.).

TVR a facut diferite oferte unor jurnalisti din piata si a purtat discutii cu mai multe vedete TV. Unele s-au potrivit pe ideile TVR si s-au alaturat echipei, altele, nu.

Ionut Cristache va fi remunerat corect pentru munca pe care o va presta, asa cum sunt remunerati toti colaboratorii TVR, conform contractelor".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22