Urdăreanu spune că l-a denunţat pe Ludovic Orban pentru că era într-o situaţie limită

E.b. | 21.10.2016

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, cel care deţine firma UTI, explică, într-un interviu acordat Profit.ro, motivul pentru care l-a denunţat pe fostul lider liberal Ludovic Orban.

Pe aceeași temă

  

 

El susţine că era într-o situaţie limită, iar riscul de a i se agrava situaţia era mult mai mare decât acela de a spune cineva că "ăsta l-a dat în gât pe Orban". conform Profit.ro.

 

Rep.: Cum a fost povestea cu Ludovic Orban? Ce s-a întâmplat atunci?

 

Tiberiu Urdăreanu: Ce s-a întâmplat se știe, s-a comunicat. Mai mult decât s-a comunicat nu aș comenta acum, pentru că este un proces pe rol.

 

Rep.: Mulți cred că erați prieteni la cataramă, iar dumneavoastră, inexplicabil, l-ați dat în gât.

 

Tiberiu Urdăreanu: În primul rând, nu eram prieteni, nici măcar apropriați. Ne cunoșteam din perioada în care dânsul a fost ministru al Transporturilor. În prima parte a anului 2016 am fost în arest la domiciliu și ulterior în control judiciar, așa cum am menționat, pentru o promisiune indirectă și voalată. Așadar, când vine cineva și îmi cere direct și nevoalat o sumă cash... am stat și am rumegat ceva timp situația și m-am întrebat ce să fac în situația asta. Mi-am amintit că am văzut în dosarul meu că luni de zile la rând am avut mandat de urmărire "total", adică și telefon, și acasă, și la birou, peste tot.... Eu eram într-o situație limită atunci, și pentru mine riscul de mi se agrava situația era mult mai mare decât riscul de a spune cineva că «ăsta l-a dat în gât pe Orban».  el a refuzat să spună mai mult în legătură cu acestă chestiune.

 

Deputatul Ludovic Orban a fost trimis în judecată, fiind acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

 

Potrivit rechizitoriului, Orban, pe atunci prim-vicepreşedinte al PNL, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care deputatul fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Capitalei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22