Semnul electoral al USR, respins de BEC. S-a motivat că este similar cu cel al USB

E.b. | 22.10.2016

Biroul Electoral Central a respins, vineri, semnul electoral al Uniunii Salvaţi România, pe motiv că nu se deosebeşte de cel al USB de la alegerile locale, aşa cum cere legea, în condiţiile în care fuziunea dintre cele două partide nu a fost finalizată la momentul depunerii cererii.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan a declarat, sâmbătă, pentru News.ro că formaţiunea va contesta în instanţă decizia Biroului Electoral Central de respingere a siglei partidului la alegeri, el arătând că este vorba despre o interpretare diferită a legii şi că va depune în plus şi un acord formal prin care acceptă ca USR să folosească sigla USB. 
 
 

UPDATE: Clotilde Armand, vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România, a declarat că formaţiunea va rezolva problema siglei cu care va merge în alegerile parlamentare, în urma respingerii acesteia de către Biroul Electoral Central, ea precizând că este o ”chestiune minoră”.  Armand suţine problema s-a datorat faptului că Tribunalul Bucureşti nu a finalizat în timp util fuziunea dintre USB şi USR, conform News.ro

 

Potrivit legii 208/2015 privind alegerile parlamentare, semnele electorale trebuie să se deosebească de cele anterior înregistrate de alte formaţiuni, având în vedere că ele aparţin de drept primei formaţiuni care a depus cererea. În acest caz, notează BEC, este vorba despre Uniunea Salvaţi Bucureştiul, formaţiune care a candidat la alegerile locale.

 

Biroul Electoral Central transmite că, la verificarea datelor din instanţă, pe 16 octombrie, când USR a depus cererea privind semnul electoral, fuziunea cu USB nu era finalizată printr-o hotărâre definitivă şi nu a fost înregistrată la Tribunal.

 

Din acest motiv, BEC a decis să respingă înscrierea semnului electoral al USR, care va trebui acum să îşi aleagă o nouă prezentare grafică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22