Vot in unanimitate in Biroul Politic al PNL pentru Ciolos-premier dupa parlamentare

Vlad Toma | 24.10.2016

Alina Gorghiu, presedinta PNL, a declarat astazi, in urma intalniriii de la Guvern, ca Dacian Ciolos a acceptat sa fie propus de PNL pentru functia de premier. Ciolos a confirmat informatiile si intalnirea cu liderul PNL si a avertizat ca nu se va implica in alegerile parlamentare.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Ciolos a avertizat că nu se va implica în alegerile parlamentare. El a confirmat că a avut o discuţie cu liderul PNL. Ciolos a mai spus ca, pentru el, important este ca principiile platformei pe care a lansat-o recent să fie preluate de PNL, transmite corespondentul Digi 24.

 

UPDATE: Membrii Biroului Politic al PNL au votat cu unanimitate propunerea numirii lui Dacian Ciolos in functia de prim ministru dupa parlamentarele din decembrie. 

 

 

"Dacian Ciolos va fi propunerea pe care azi o voi face colegilor mei", in cadrul Biroului Politic National, a declarat Alina Gorghiu, presedinta PNL, citata de Hotnews.

 

Gorghiu a mai spus ca Ciolos nu se va inscrie in PNL, precizand insa ca acest lucru nu reprezinta un impediment in calea desemnarii sale pentru functia de prim-ministru. Ea a mai afirmat ca Dacian Ciolos a acceptat oferta facuta de PNL.

 

Mai multi lideri ai PNL s-au intalnit astazi cu Dacian Ciolos, premierul Romaniei, la Palatul Victoria, pentru a discuta despre coordonarea platformei lansate de actualul prim-ministru cu programul de guvernare al PNL.

 

La intalnire a participat Alina Gorghiu, Ilie Bolojan - secretarul general si Gheorghe Falca - coordonatorul campaniei electorale, anunta Hotnews.ro care citeaza surse din PNL.

 

PNL si USR au anuntat ca il vor sustine pe Dacian Ciolos pentru un nou mandat de premier al Romaniei, in conditiile in care vor reusi sa formeze o majoritate in Parlament, in urma alegerilor din 11 decembrie.

 

Alina Gorghiu, presedintele PNL, a anuntat acum cateva zile ca liberalii lucreaza la armonizarea propriului program de guvernare cu platforma premierului Ciolos.

 

Sefa PNL arata ca exista un mare grad de convergenta intre cele doua proiecte: "Premierul Cioloș a asumat o platformă reformistă. Este firesc ca PNL să adere la o viziune compatibilă cu principiile și conduita sa de până acum. Principiile de guvernare prezentate sunt sută la sută compatibile cu ale noastre; prioritățile premierului au un grad mare de convergență cu cele enunțate în programul PNL," arata Gorghiu.

 

Ea a precizat de asemenea ca zilele urmatoare se va lucra la "armonizarea programului pregătit de PNL cu materialul publicat de Dacian Cioloș. Comisiile noastre de specialitate se vor ocupa de lucrul acesta."

 

Premierul Dacian Ciolos a lansat acum cateva zile Platforma #Romania100, o platforma de guvernare in care expune "10 principii ale unei guvernări pentru cetățeni, însoțite de un portofoliu de proiecte naționale care cred că ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22