Iohannis, despre ambiția României de consolidare a poziției de actor regional previzibil

E.b. | 24.10.2016

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la o dezbatere la Satu Mare, că România are ambiția de a-și consolida poziția de actor regional previzibil. Pentru aceasta este nevie însă de o dotare corespunzătoare, de analiză și planificare strategică și de transformarea armatei într-una modernă și puternică.

Pe aceeași temă

 
 
"România are ambiția de a-și consolida poziția de actor regional previzibil, un rol strategic important, un rol de a păstra stabilitate nu numai în interiorul țării, ci și în în întreaga regiune. Această ambiție evident că nu poate să fie satisfăcută doar vorbind de ea, este nevoie de mult mai mult.

 

Este nevoie de o dotare corespunzătoare, de analiză și planificare strategică, de o transformare a armatei într-o armată modernă și puternică și, în acest context, sigur, este necesar să identificăm un echilibru între cele trei dimensiuni ale apărăriiaeriană, terestă și maritimă, care să fie în deplină concordanță cu viziunea pe termen lung asupra vizionării strategice a țării, în raport cu aliații, dar și în raport cu potențialii adversari", a declarat Iohannis, conform Agerpres.

 

Iohannis consideră că România și-a îndeplinit sarcinile propuse la summit de la Varșovia.

 

"Putem dovedi că avem capacitatea nu doar de a ne asigura securitatea națională, dar și de a fi furnizori de securitate în plan regional. Succesul României la acest Summit se datorează atât demersurilor politico-diplomatice, dar într-o foarte mare măsură și credibilității de care se bucură armata României în cadrul forțelor aliate, tocmai de aceea am obținut constituirea brigăzii multinaționale pe teritoriul României", a mai spus președintele.

 

Președintele a spus că Ministerul Apărării a decis că Brigada a I-a infanterie Rovine de la Craiova va prelua rolul de brigadă multinațională, în cursul anului 2017 urmând a declara cu ce efective participă și cum va fi organizată, iar în 2018, să fie funcțională.

 

Președintele Klaus Iohannis, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, viceprim-ministrul Vasile Dîncu și ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, participă la dezbaterea "Armata — instituție fundamentală a statului. Sursă de încredere și mândrie națională", la Teatrul de Nord din Satu Mare. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22