Ponta, Diana Tuşa-fosta PNL, Ecaterina Andronescu si consiliera lui Dragnea pe locuri eligibile

Dora Vulcan | 25.10.2016

Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat marti toate candidaturile partidului la Parlament. Pe liste se afla Ecaterina Andronescu şi Robert Cazanciuc, Diana Tusa care a parasit recent PNL, membri ai organizaţiei de tineret a partidului dar si consiliera personală a lui Dragnea, Beatrice Tudor. Victor Ponta a fost si el validat in ciuda problemelor cu Justitia.

Pe aceeași temă

 

 

 

Cea mai mare surpriză este lista PSD Bucureşti, de care preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a ocupat personal, ţinând-o ascunsă chiar şi de colegii săi din partid, titrează Adevarul. 

 

 

Potrivit unor surse de la vârful PSD, lista PSD pentru Senat va fi deschisă de senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta şi fost preşedinte PSD Bucureşti.

 

Pe locuri eligibile se mai află senatorul Şerban Nicolae, senatorul PSD Mihnea Costoiu, Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Ponta. 

 

Lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de Gabriel Petrea, preşedintele TSD, fost viceprimar al Primăriei Sectorului 6.

 

Dragnea a oferit încă un loc pentru Tineretul Social Democrat pe care îl va ocupa deputata PSD Gabriela Podaşcă, cea care l-a contracandidat pe Petrea la şefia TSD. 

 

Cea mai mare surpriză de pe lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor este numele Dianei Tuşa, deputată aleasă pe listele PNL. Diana Tuşa şi-a dat demisia din PNL, după ce ce a pierdut poziţia de candidat al partidului la Primăria Sectorului 1.

 

Beatrice Tudor, consiliera personală a preşedintelui PSD Liviu Dragnea de mulţi ani, se află pe locul 8, considerat eligibil, pe lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor.

 

Pentru a da un semnal de înnoire a clasei politice, PSD a rezervat locuri eligibile şi pentru reprezentanţi ai societăţii civile, unul dintre nume fiind Oana Florea, director executiv FACIAS. 

 

 

Lista PSD Bucuresti (Adevarul)

 

SENAT:

1. Ecaterina Andronescu - senator, fost ministru al Educaţiei

2. Şerban Nicolae - senator

3. Robert Cazanciuc - deputat, fost ministru al Justiţiei

4. Mihnea Costoiu - senator

5. Ionuţ Vulpescu - deputat

6. Graţiela Drăghici - fost director al Institutului Cantacuzino

7. Vasile Gherasim - fost primar al Primăriei Sectorului 1

 

CAMERA DEPUTAŢILOR:

1. Gabriel Petrea - preşedintele TSD

2. Carmen Moldovan - deputat

3. Georgian Pop - deputat

4. Oana Florea - director executiv Facias

5. Varză Mihăiţă - consilier general UNPR

6. Diana Tuşa - deputat ales PNL

7. Chiriţă Dumitru - deputat

8. Beatrice Tudor - consiliera lui Liviu Dragnea

9. Pleşoianu Liviu - câştigător al concursului organizat de Antena 3 de 1 decembrie

10. Furtună Mirela

11. Manole Florin - membri al Consiliului Director al CNCD

12. Aida Crăceru

13. Necula Ciprian - sociolog

14. Gabriela Podaşcă - deputat

15. Geantă Daniel - deputat

16. Botoianu Daniel

17. Bărbuceanu Bogdan

 

 

 

Probleme la Gorj dupa condamnarea lui Calinoiu

 

 

La Gorj, "domnul Calinoiu a avut o problema in timp real, pe locul unu a fost propus dl Florin Carciumaru" a anuntat Dragnea. 

 

 

Ion Calinoiu, fost presedinte al CJ Gorj, a primit chiar in timpul sedintei de Comitet Executiv o condamnare cu suspendare de patru luni in prima instanta, potrivit Gazetei de Sud.  El urma sa deschida lista de la Senat.

 

 

Numai ca nici Carciumaru nu e lipsit de probleme. Tot Gazeta de Sud a scris si despre problemele sale: 

 

 

DNA a fost seizata de Agentia Nationala de Integritate pentru posibila savarsire de catre Florin Carciumaru, primarul din Targu Jiu, a infractiunii asimilata infractiunilor de coruptie precum si a infractiunii de conflict de interese. ANI spunea ca, in calitate de ordonator de credite, acesta ar fi semnat mai multe documente in beneficiul unei societati de la care fiica sa a achizitionat, prin tatal ei, un imobil la pretul de 70.200 de lei. Imobilul fusese achizitionat anterior, in anul 2007, de societatea comerciala cu pretul de 270.000 de lei. Primarul Florin Carciumaru declarase ca acest imobil ar fi fost achizitionat din banii primiti ca dar de nunta de fiica si ginerele sau.

 

 

 

Si la Sibiu au fost probleme

 

 

Ioan Cindrea, fostul presedinte al Consiliului Judetean Sibiu, care deschidea lista deputatilor pentru Sibiu nu a primit validarea in CEx. El este condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese in februarie anul acesta. Cindrea si-a anuntat demisia de la conducerea organizatiei, informeaza Hotnews.ro. 

 

 

 

Pe lista se regasesc si alti lideri din teritoriu, asa cum este cazul la Olt, unde lista la Senat este deschisa de fostul presedinte de CJ Paul Stanescu. La Camera Deputatilor, primul este deputatul Florin Iordache, presedintele Camerei Deputatilor, urmat de parlamentarii Dan Ciocan si Alexandru Stanescu, fratele lui Paul Stanescu.

 

 

Pe liste se regasesc si alti fosti ministri: Nicolae Banicioiu la Iasi, Eugen Teodorovici la Tulcea.  

 

 

Intrebat de jurnalisti despre cazul Viorel Stefan, deputat de Galati, cu care Dragnea a avut un conflict pe marginea amendamentului privind plafonul in cazul legii conversiei creditelor (Stefan este presedintele comisiei de buget - n.r.), Dragnea a precizat ca "s-a hotarat mentinerea pe lista dupa incidentul de la conversia creditelor."

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22