Ambasadorul SUA: Şefa DNA a făcut o treabă admirabilă, dar şi-a creat duşmani puternici

E.b. | 26.10.2016

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, o laudă, pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, într-un interviu acordat News.ro, pentru cum gestionează lupta anticorupţie. Ambasadorul considerând că rezultatele procurorilor DNA se datorează şi modului în care sunt conduşi.

Pe aceeași temă

  

El afirmă, în contextul scandalurilor recente legate de numele şefei DNA, că şi-a creat "duşmani" din oamenii "destul de puternici" pe care i-a trimis la închisoare, iar acest lucru se vede acum.

 

Klemm afirmă că una dintre dimensiunile în care România a contribuit activ la îmbunătăţirea parteneriatului strategic cu SUA este "întărirea instituţiilor democratice", inclusiv a celor juridice, precum DNA, fapt care a transformat ţara noastră într-un "adevărat model regional" în lupta anticorupţie.

 

Ambasadorul a avut un mesaj de susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi, considerând că rezultatele instituţiei pe care o conduce se datorează şi leadership-ului ei.

 

"Este rezultatul unor decizii şi investiţii făcute pe parcursul mai multor ani, dar cred că spune multe şi despre conducerea DNA. Procurorul şef Laura Codruţa Kovesi a făcut o treabă admirabilă. Acum câţiva ani, SUA i-a oferit un premiu, «Femei curajoase din România», pentru puterea convingerilor ei, pentru recordul de succese ca procuror şi pentru eforturile foarte curajoase de a lupta împotriva corupţiei", a spus Hans Klemm.

 

Întrebat cum vede acuzaţiile de plagiat şi de muşamalizare a deciziilor privind teza sa de doctorat, ambasadorul a afirmat că există instituţii care pot verifica aceste lucruri, însă trebuie luat în considerare şi faptul că şefa DNA a trimis la închisoare "oameni destul de puternici".

 

"Ca procuror şef al DNA, a condamnat la închisoare nişte oameni destul de puternici. Nu e surprinzător că are duşmani ca urmare a acestui lucru şi cred că vedeţi acest lucru în momentul de faţă. Dacă există vreo pată pe activitatea ei, există autorităţi care vor putea investiga şi evalua, dar eu o aplaud puternic pentru recordul de succes în a conduce lupta anticorupţie a României", a susţinut, pentru News.ro, Hans Klemm.

 

VEZ IMAGINI

 

Diplomatul a comentat şi acuzaţiile aduse de politicieni din România faţă de deciziile numeroase de reţinere dispuse de procurori. Întrebat dacă există adevăr în criticile privind aşa-numitul "spectacol al cătuşelor" invocat de lideri politici, ambasadorul a spus că este la latitudinea cetăţenilor să spună cum ar trebui să se comporte procurorii şi judecătorii, conform News.ro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22