Marea Britanie trimite mai multe avioane de lupta in Romania, la baza de la Kogalniceanu

Vlad Toma | 27.10.2016

Michael Fallon, ministrul britanic al Apararii, a anuntat recent ca Marea Britanie va contribui mai mult la sprijinirea aliatilor sai estici in fata noilor amenintari care vin din partea Rusiei.

Pe aceeași temă

 

Ministrul a precizat ca Marea Britanie va trimite mai multe avioane RAF Typhoon in Romania, la baza Mihail Kogalniceanu, pentru a oferi asigurari aliatilor de la Marea Neagra, anunta Guvernul britanic intr-un comunicat.

 

Avioanele vor ajunge in Romania in 2017 si vor ramane aici timp de 4 luni.

 

Ministrul a declarat de asemenea ca Regatul Unit va trimite 800 de soldati in Estonia, Franta si Danemarca urmand sa contribuie si ele cu trupe.

 

Fallon a spus ca, in urma cresterii bugetului apararii, "Marea Britanie va continua sa arate ca are un rol decisiv in NATO si va contribui la apararea si securitatea aliatilor nostri din nord si pana in sudul Aliantei."

 

Ministrul britanic al Apararii a declarat acum cateva saptamani ca Marea Britanie se opune formarii unei armate a UE, deoarece apararea Europei in fata Rusiei cade in sarcina NATO nu a UE, precizand ca tarile din nordul si din estul Europei sunt de acord cu acest lucru.

 

Marea Britanie considera ca ambitiile UE ar putea duce la o scadere a sustinerii financiare a NATO, banii dati de statele membre pentru Alianta scazand deja dupa criza financiara din 2008.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22