Leanca nu se retrage din cursa pentru a o sustine pe Maia Sandu: Dodon ar putea castiga

Vlad Toma | 27.10.2016

Iurie Leanca, liderul PPEM, a anuntat astazi ca ramane in cursa pentru functia de presedinte al Republicii Moldova, motivand aceasta alegere prin faptul ca ar exista riscul ca Igor Dodon, candidatul pro-rus, sa castige alegerile din primul tur de scrutin.

Pe aceeași temă

 

Conform unor informatii aparute ieri in presa, Leanca ar fi decis si el sa se retraga, pentru a sustine candidatura Maiei Sandu, informatie respinsa de candidatul PPEM.

 

Leanca l-a criticat pe liderul socialistilor, Igor Dodon, considerand ca acesta va scoate Republica Moldova de pe parcursul sau european: "Am spus de la început că pentru o țară prosperă este nevoie să continuăm parcursul european. Din prima zi de campanie am zis că principalul adversar este Igor Dodon. Consider că liderul PSRM otrăvește mințile moldovenilor și propune un drum care poate duce Moldova spre prăpastie. Nu putem renunța la sacrificiile făcute până acum, nu putem renunța la Acordul de Asociere, la regimul fără de vize, doar pentru că Dodon promite marea și sarea cu scopul de a ajunge la putere. Propaganda lui Dodon este mincinoasă și extrem de periculoasă pentru Moldova."

 

Leanca considera ca, daca ar fi decis sa iasa din cursa, Igor Dodon ar fi putut castiga alegerile prezidentiale din primul tur: "Evenimentele din ultimele zile au creat o situație de-a dreptul dramatică. În acest moment, există un pericol uriaș pentru Moldova. Acum, la această oră, nimeni nu mai poate să prevadă evoluția rezultatelor electorale. Votanții nu sunt roboți pe care îi trimiți la vot și le spui cu cine să voteze. Alegătorii își aleg singuri opțiunea de vot, indiferent de recomandările liderilor de partid. Domnul Dodon beneficiază de un electorat extrem de loial care va ieși masiv la vot și, de aceea, există riscul ca dânsul să câștige din primul tur, dacă vor mai fi retrageri din cursa electorală."

 

Leanca le cere tuturor moldovenilor sa il voteze daca cred in parcursul european al Republicii Moldova: "Fac un apel către toți moldovenii, indiferent de culoarea lor politică, fie că sunt de stânga sau de dreapta, liberali sau democrați, indiferent de simpatii, fac un apel la unioniști, la toți cei care cred că locul Moldovei este în Europa. Dezvoltarea Moldovei, consolidarea instituțiilor statului de drept, a justiției, se poate face și fără discursuri radicale. Avem nevoie de un Președinte care să facă o țară prosperă dar și să unească societatea. Avem nevoie de un proiect de reconciliere națională, trebuie să unim energiile, trebuie să ne unim frate cu frate, cetățean cu cetățean, și să construim o Moldovă prosperă."

 

Marian Lupu a anuntat ieri ca nu va mai candida la functia de presedinte al Republicii Moldova, anuntand ca o va sprijini pe Maia Sandu, candidatul pro-european. Aceasta a anuntat insa ca retragerea lui Lupu din cursa este facuta pentru a o compromite, considerand ca voturile pe care le-ar fi avut acesta vor merge spre Igor Dodon.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22