Ghita si Diaconu fac o plangere penala contra lui Ciolos, pentru Cumintenia Pamantului

Vlad Toma | 28.10.2016

Sebastian Ghita si Bogdan Diaconu, liderul PRU, au anuntat astazi ca vor depune la DNA un denunt penal contra premierului Dacian Ciolos, pentru achizitionarea sculpturii Cumintenia Pamantului.

Pe aceeași temă

 

Cei doi au anuntat ca plangerea este depusa pentru abuz in serviciu si inselaciune, deoarece pretul sculpturii ar fi fost supraevaluat, anunta Hotnews.

 

Ministerul Culturii a anuntat la sfarsitul lunii septembrie ca subscripția publică pentru Cumințenia Pământului a adunat 1.163.034 de euro, prin intermediul tuturor canalelor puse la dispoziție.

 

Guvernul a anuntat apoi, intr-un comunicat de presa, ca opera “Cumințenia Pământului“, bun cultural de patrimoniu clasat în categoria valorică tezaurul patrimoniului cultural național mobil, va fi achiziționată de statul român și va fi expusă în colecții publice, după ce Guvernul a luat măsurile legislative pentru asigurarea resurselor financiare necesare.

 

Printr-o Ordonanță de urgență adoptată guvernul a stabilit ca diferența între sumele donate în cadrul campaniei de subscripție publică și suma echivalentă în lei a 6 milioane de euro ceruta de proprietarii ei să fie asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

 

Guvernul a anuntat atunci ca scuptura “Cumințenia Pământului” va rămâne în circuitul public si va fi expusa într-unul dintre muzeele bucureștene.

 

"În cadrul campaniei naționale „Brâncuși e al meu” s-au strâns prin subscripție publică 1.273.668 euro până pe 30 septembrie, din care peste 800.000 euro au fost colectați în ultimele două luni și jumătate," anunta atunci Guvernul.

 

Guvernul anunta de asemenea "constituirea Fondului Brâncuși, din resursele căruia vor putea fi achiziționate opere de artă contemporană și opere aparținând categoriei tezaurului patrimoniului cultural național."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22