ANI: Fost director al Companiei de Aeroporturi, posibil conflict de interese penal

Vlad Toma | 28.10.2016

Agenția Națională de Integritate anunta astazi ca a constatat existența indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese de către Dutulescu Augustin - Mihail, fost Director financiar și achiziții în cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București SA.

Pe aceeași temă

 

ANI arata ca Dutulescu Mihail ar fi semnat un contract de prestări servicii aeroportuare încheiat de Compania Națională Aeroporturi București SA cu S.C. Globe Ground România SRL (societate comercială la care persoana evaluată deținea funcția de administrator).

 

ANI anunta de asemenea ca a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către fostul director a "infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22