Premierul maghiar ameninta ca va da in judecata UE, pentru impunerea cotele de migranti

Vlad Toma | 28.10.2016

Ungaria va da in judecata Comisia Europeana si se va opune cotelor obligatorii de migranti daca Uniunea Europeana decide sa puna in aplicare deciziile luate in acest sens, a declarat astazi Viktor Orban, premierul maghiar.

Pe aceeași temă

 

Orban a mai afirmat ca Guvernul maghiar va folosi referendumul recent desfasurat in Ungaria, care arata ca majoritatea maghiarilor nu resping cotele de migranti fixate de UE, arata Reuters.

 

Premierul maghiar a mai spus ca deocamdata situatia este blocata si ca premierul slovac Robert Fico, a carui tara detine presedintia UE, va propune o solutie pana la viitorul summit UE din decembrie.

 

Orban a subliniat faptul ca Ungaria nu va pune in aplicare decizia Comisiei Europene si va da in judecata aceasta institutie daca va nu se va renunta la ideea cotelor.

 

"Va exista atunci o dezbatere serioasa daca o populatie straina poate fi impusa unui popor dintr-un stat membru UE impotriva vointei sale… Va fi o lupta in toate regula si de aceea trebuie sa schimbam Constitutia", a mai spus Orban.

 

Orban considera ca acceptarea migrantilor este o problema de securitate nationala si vrea sa modifica Constitutia Ungariei pentru a bloca transferul unor migranti in Ungaria.

 

Referendumul privind cotele de migranti fixate de Uniunea Europeana, organizat acum cateva saptamani in Ungaria, a fost declarat invalid deoarece prezenta la vot nu a atins pragul necesar de 50 plus unu la suta. Maghiari care s-au prezentat la referendum s-au pronuntat in proportie de 98,3% pentru respingerea cotelor de migranti.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22