Cioloş, despre plângerea făcută de Ghiţă şi Diaconu: Să fie sănătoşi!

E.b. | 28.10.2016

Premierul Dacian Cioloş a fost întrebat, vineri, la Târgu Jiu, despre plângerea făcută de PRU la DNA împotriva sa, în legătură cu achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia pământului”, el spunând: ”Să fie sănătoşi!”.

Pe aceeași temă

 

Întrebat cum comentează plângerea Partidului România Unită (PRU) împotriva sa, în legătură cu achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia pământului”, Dacian Cioloş a răspuns: ”Să fie sănătoşi!

 

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au participat, vineri, la Târgu-Jiu, la ceremoniile prilejuite de comemorarea eroilor bătăliei de pe Jiu din octombrie 1916, care a permis retragerea populaţiei şi autorităţilor în Moldova în Primul Război Mondial, lăudând în discursurile lor sacrificul eroilor de atunci.

 

Preşedintele PRU, Bodan Diaconu, însoţit de deputatul Sebastian Ghiţă, a depus, vineri, la DNA o plângere împotriva premierului Dacian Cioloş, în legătură cu achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia pământului”.

 

Sebastian Ghiţă, membru PRU, a susţinut că achiziţionarea operei ”Cuminţenia pământului” din bani publici, cu cinci sau cu 11 milioane de euro, ”poate fi startul unui nou ANRP”.

 

”Aşa cum am văzut jefuirea românilor cu Fondul Proprietatea şi cu retrocedarea clădirilor şi terenurilor, aşa ne vom trezi şi cu retrocedări, cumpărări de opere de artă la preţuri supraevaluate, ori asta noi nu prea ne permitem cu banii pe care îi avem în România”, a spus Ghiţă.

 

Pe 12 octombrie, Guvernul a anunţat că opera “Cuminţenia Pământului“ va fi achiziţionată de statul român.

 

Guvernul a decis şi constituirea Fondului Brâncuşi, din resursele căruia vor putea fi achiziţionate opere de artă contemporană şi opere aparţinând categoriei tezaurului patrimoniului cultural naţional.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22