Hillary Clinton cere clarificări FBI, după redeschiderea anchetei legate de e-mailurile sale

E.b. | 29.10.2016

Hillary Clinton, candidatul democrat la preşedinţia SUA, a cerut FBI să dea publicităţii “toate faptele” din ancheta privind folosirea unui server privat de email în timpul mandatului său de secretar de Stat, după ce FBI au anunţat că a redeschis ancheta în acest caz.

Pe aceeași temă

  

 

Investigatorii cercetează noi elemente care au legătură cu ancheta e-mailurilor clasificate ale fostului secretar de stat. Este vorba despre corespondenţe electronice găsite într-un laptop pe care o colaboratoare a lui Hillary Clinton îl folosea împreună cu fostul ei soţ.
Apariţia informaţiilor noi nu a fost anunţată direct de FBI, ci de către membri republicani ai Congresului, care au fost înştiinţaţi printr-o scrisoare a directorului instituţiei.

 
 
„Într-un caz separat, FBI a descoperit existenţa unor e-mailuri care aparent sunt pertinente pentru această investigaţie (n.red: cazul lui Hillary Clinton). (..) Am fost de acord ca FBI să ia măsurile corespunzătoare pentru a permite anchetatorilor să examineze aceste e-mailuri, astfel încât să determine dacă ele conţin informaţii clasificate”, se arată într-un comunicat FBI citat de Reuters.

 

Mai exact, anchetatorii au găsit e-mailurile în dispozitive confiscate de la Huma Abedin, mâna dreaptă a candidatului democrat, şi de la soţul acesteia, un fost congresman, anchetat de FBI într-un alt scandal sexual.

 


Hillary Clinton reacţionează

 

„Poporul american merită să primească informaţiile complete şi detaliate imediat. Însuşi directorul (FBI - n.red.) a spus că nu ştie dacă e-mailurile despre care vorbeşte în scrisoare sunt relevante sau nu. Sunt încrezătoare că acestea nu vor schimba rezultatul la care s-a ajuns în iulie”, a declarat Hillary Clinton într-o primă reacție după izbucnirea noului scandal, conform Digi24.ro.

 

Situaţia îi dă din nou apă la moară contracandidatului lui Hillary Clinton. Donald Trump spune că noul scandal este mai mare decât Watergate!

 

Cu 11 zile înainte de alegeri

 

Echipa de campanie a lui Hillary Clinton, a criticat vineri redeschiderea anchetei Biroului Federal de Investigații (FBI) asupra e-mailurilor din perioada când Clinton era secretar de stat, transmite DPA, preluat de Agerpres

"E extraordinar să vedem așa ceva cu numai 11 zile înaintea alegerilor prezidențiale", a declarat John Podesta, șeful campaniei lui Clinton.


El a cerut FBI să dea mai multe detalii despre anchetă. Potrivit lui Podesta, directorul FBI James Comey "datorează poporului american furnizarea imediată a tuturor amănuntelor despre ceea ce anchetează acum. Suntem încrezători că nu vor apărea alte concluzii decât cele deja anunțate de FBI în iulie",.

 

Podesta susține că republicanii profită de faptul că se cunosc puține informații oficiale și răstălmăcesc ancheta.

 

Donald Trump, candidatul republican la președinția SUA, nu și-a ascuns satisfacția după ce Biroul Federal de Investigații (FBI) a anunțat redeschiderea dosarului lui Clinton. "Corupția lui Hillary Clinton atinge o amploare fără precedent", a declarat Trump vineri despre adversara sa în cursa pentru Casa Albă. Suporterii săi la un miting din statul New Hampshire au reacționat scandând "Închideți-o!", relata AFP. "Am un mare respect pentru faptul că FBI și Departamentul Justiției sunt acum dispuse să aibă curajul să corecteze greșeala groaznică pe care au comis-o" închizând ancheta asupra candidatei democrate, a mai spus Trump.

 

Casa Albă a reacționat la noua anchetă afirmând că a aflat despre ea din presă, că întrebările legate de e-mailuri trebuie adresate FBI și că președintele Barack Obama nu are motive să își schimbe părerea despre candidata democrată.

 

*****

Cei însărcinați cu ancheta "au descoperit existența unor e-mailuri care aparent sunt pertinente pentru această investigație", a indicat Comey,directorul FBI,  într-o scrisoare adresată Congresului. "Am fost de acord ca FBI să ia măsurile corespunzătoare pentru a permite investigatorilor să examineze aceste e-mailuri, astfel încât să determine dacă ele conțin informații clasificate și să evalueze importanța lor pentru investigație", a adăugat el.

 

Înainte de izbucnirea scandalului, un sondaj Reuters indica un avans al lui Hillary Clinton cu șase puncte procentuale față de rivalul său republican.

 .

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22