Listele de la Constanta ale PSD: oamenii lui Mazare si Constantinescu, fii si fiice, traseisti

Dora Vulcan | 31.10.2016

Listele PSD Constanta au fost finalizate in favoarea oamenilor impusi de presedintele de la centru, Liviu Dragnea si in defavoarea celor pe care-i voia impusi liderul local al partidului, Felix Stroe, titreaza Hotnews.ro.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Pe liste se regasesc fii si fiice de membri PSD sau de sustinatori financiari ai PSD - care au dat lovitura in afaceri cu statul, "omul Gazprom" - asa cum era numit Iulian Iancu de stenogramele WikiLeaks, si oameni de incredere ai fostei conduceri locale Mazăre-Constantinescu, prăbusită de problemele pe care le are in Justitie.

 

 

Camera Deputatilor (fişe Hotnews)

 

Iulian Iancu – Omul Gazprom - impus de Liviu Dragnea. Parlamentar de Neamt (2004-2008) si de Bacau (2008-2016), aflat la al patrulea mandat de deputat de Constanta. Fost secretar de stat in Ministerul Economiei), el a fost propunerea Guvernului Ponta pentru functia de membru in Consiliul de Administratie al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Energie. In 2015, presa a dezvaluit faptul ca numele lui Iulian Iancu apare in documentele Wikileaks unde este descris drept "omul Gazprom".

 

 

Mircea Titus Dobre - fiul unui afacerist influent in PSD Constanta. Este viceliderul grupului parlamentar PSD si purtator de cuvant al filialei constantene a PSD. Tatal sau este consilierul municipal Mircea Dobre, un apropiat al fostei conduceri a PSD. Pana in 2011, Mircea Titus Dobre a fost directorul de marketing al societatii de panificatie Dobre & Fiii care a obtinut multe contracte de la stat. Printre clientii importanti ai societatii se numara Ministerul Apararii Nationale (prin unitati militare), Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si Consiliul Judetean Constanta. Mircea Titus Dobre a fost ales deputat din partea USL in anul 2012. 

 

Cristina Dumitrache - fiica unui pesedist vechi, Ion Dumitrache, vicepresedinte al PSD si fost consilier judetean,  care a derulat mai multe afaceri cu statul. Aflata la al treilea mandat de parlamentar. Firmele tatalui au beneficiat de contracte valoroase incheiate cu statul: cu Ministerul Apararii, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si cu Consiliul Judetean Constanta.

 

Radu Babus - apropiat al lui Radu Mazare, seful Domeniului Public si Privat in perioada in care Mazare era primar. In perioada 2003-2012, Radu Babus a fost directorul Regiei Autonome pentru Exploatarea Domeniului Public si Privat, din subordinea primariei constantene. Incepand cu 2006, dupa demisia unui coleg, tanarul Babus, care a acumulat rapid o avere impresionanta, a primit si functia de consilier judetean. In 2012, a devenit parlamentar pe listele USL (din partea PSD), iar in 2014 acesta a fost acuzat de DNA pentru ca, in calitate de director al RAEDPP, a stabilit cu intentie o valoare diminuata pentru o suprafata de teren din statiunea Mamaia (unul dintre dosarele in care Radu Mazare este trimis in judecata). Ulterior, Babus a fost scos de sub acuzare din lipsa de probe.

 

George Visan - sponsor important al PSD Constanta, intrat in partid odata cu Radu Mazare. George Visan a intrat in PSD la brat cu Radu Mazare, in anul 2003, iar in 2007 a fost ales presedintele TSD Constanta. A candidat fara succes, in anul 2008, pentru un loc de deputat. Un an mai tarziu a fost numit director coordonator al Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie. A fost director al directiei comerciale in cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta in perioada 2012-2015, bucurandu-se de sprijinul lui Radu Mazare. Pe de alta parte, una dintre firmele manageriate de Visan a castigat contracte importante de la Primaria Constanta condusa de fostul primar. Totodata, consilierul PSD se numara si printre sponsorii importanti ai partidului.

 

Florin Gheorghe - Campionul traseismului - candideaza pentru un loc in Camera Deputatilor din partea PSD dupa ce a schimbat patru partide in trei ani. In 2012 a fost ales deputat din partea PDL, iar ulterior a preluat sefia PMP municipiu pentru ca un an mai tarziu sa devina membru UNPR. La inceputul anului 2016, Florin Gheorghe s-a inscris in PSD.

 

 

 

Senat

 

Tit Liviu Brailoiu - fostul prefect in Top 300 cei mai bogati romani. Fost membru PSD, Tit Liviu Brailoiu a fost numit prefectul judetului Constanta in ianuarie 2009. A ocupat aceasta functie pana in luna octombrie 2009, atunci cand Vasile Blaga l-a inlocuit cu Claudiu Palaz. Dupa acest episod, fostul prefect a revenit in viata publica abia in 2012 atunci cand si-a anuntat intentia de a candida pentru functia de presedinte al CJC, impotriva lui Nicusor Constantinescu. Dupa 2012, Brailoiu s-a retras din nou in Spania, acolo unde fostul prefect deruleaza mai multe afaceri de succes. Acestea l-au propulsat in Top 300 intocmit de revista Capital. In anul 2012, acesta ocupa locul 267 cu o avere estimata la 22 milioane de euro.

 

Nicolae Moga - "dinozaurul republicii Mazare", sustinut de Dragnea. Senator din partea PSD incepand cu anul 2008, Nicolae Moga este unul dintre stalpii republicii Mazare, ramas inca in picioare dupa plecarea fostei conduceri de la Constanta. Sustinut de Liviu Dragnea pentru un loc eligibil pe lista Senatului, Moga a fost presedintele televiziunii fondate de Mazare si Constantinescu in perioada 1996-2000 si a intrat in politica odata cu Radu Mazare in anul 2003. In perioada 2012-2014 a fost vicepresedinte al Biroului Permanent al Senatului si a fost lider interimar al PSD Constanta dupa demisia lui Mazare din partid.

 

Stefan Mihu - pesedist indepartat de conducerea Mazare-Constantinescu. Stefan Mihu este un vechi membru PSD care face parte din gasca veche a social-democratilor constanteni. Mihu se inscrie in randurile pesedistilor care au fost indepartati de la conducerea partidului dupa venirea lui Radu Mazare si Nicusor Constantinescu. Fost director al Administratiei Finantelor Publice Constanta, Stefan Mihu a fost numit trezorierul PSD Constanta dupa plecarea lui Radu Mazare din partid. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22