USR acuza PSD ca o recompenseaza pe actrita Rodica Popescu Bitanescu din bani publici

Vlad Toma | 03.11.2016

Nicusor Dan, liderul USR, a criticat astazi faptul ca "Festivalul Rodica Popescu Bitanescu" a primit fonduri din banii Consiliului General al Bucurestiului, considerand ca acesti bani ar reprezenta o recompensa pe care actrita o primeste pentru ca a sustinut-o pe Gabriela Firea in campania electorala.

Pe aceeași temă

 

"Ce am vazut in sedinta de Consiliu General de luni a fost cum un agent electoral al PSD, dna Rodica Popescu-Bitanescu, este recompensata cu fonduri publice pentru activitatea domniei sale... Vedem o incapacitate a Primariei Generale in a derula niste investitii la care s-a angajat si alocarea fondurilor necesare pentru acele investitii intr-o zona de divertisment" a afirmat Nicusor Dan intr-o conferinta de presa sustinuta astazi, conform Hotnews.
 

Roxana Wring, consilier USB, a declarat ca Primaria Capitalei a acordat 216.000 lei pentru festivalul Rodica Popescu-Bitanescu, considerand ca prin alocarea acestor bani "i se multumeste dnei Bitanescu pentru sprijinul acordat in campania electorala. Suntem inaintea alegerilor si este mult mai usor sa organizezi festivaluri la care dna Firea sa apara. Noi nu am votat impotriva culturii ci impotriva cheltuirii banilor in mod transparent. Este greu sa castigi voturi prin plan urbanistic zonal", a spus ea, conform sursei citate.
 

Wring a criticat zilele trecute, pe contul sau de Facebook, majoritatea PSD-ALDE pentru ca "a luat din banii destinați protecției împotriva incendiilor și consolidării clădirilor cu risc seismic pentru a-i aloca unor programe populiste, precum „Festivalul Rodica Popescu Bitănescu”*(poate un serviciu contra serviciu, după susţinerea primită în campania electorală) sau „Gala premiilor municipale”. Spectacole fără absolut nici o utilitate în afară de cea de a aduce voturi PSD."

 

Ea a aratat ca majoritatea PSD/ALDE ar fi "luat bani de la dotarea sediului din Bulevardul Elisabeta, de la protecția civilă și protecția împotriva incendiilor, de la consolidarea și restaurarea clădirilor cu risc seismic aflate în proprietatea Municipiului București, de la regenerarea urbană a zonei Ferentari, Prelungirea Ghencea, supralărgirea Fabrica de Glucoza, managementul locurilor de parcare și de la alte capitole din buget care influențează direct calitatea vieții bucureștenilor," alocand in schimb “peste 3 miloane de euro în plus pentru proiecte culturale și festivaluri precum Festivalul Rodica Popescu Bitănescu, Festivalul Corurilor Școlare, Gala premiilor municipale, fără a se face o detaliere transparentă a alocărilor. Totul a fost trecut la capitolul bunuri și servicii. Când USR a solicitat explicații pentru fiecare proiect în parte, președintele de ședinta ne-a ignorant și a trecut direct la vot."
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22