Liviu Dragnea: PSD nu susţine un referendum în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare

E.b. | 04.11.2016

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că PSD "nu susţine organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare".

Pe aceeași temă

 

El  le-a cerut senatorilor Titus Corlateans şi Ovidiu Dontu să îşi retragă proiectul de lege depus joi la Senat care prevede acest lucru

 

”PSD nu susţine organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul României. Ştiu că a fost iniţiativa unui coleg. PSD nu susţine această iniţiativă din mai multe motive. Dezbaterea în sine este una foarte profundă şi subiectul este foarte profund şi nu vreau ca dezbaterea şi discuţiile despre tema acelui referendum să fie amestecate cu campania electorală. De asemenea, 11 decembrie este o zi extrem de importantă pentru viitorul României şi cred că românii ar trebui să aibă posibilitatea să discearnă (...) ce trebuie să facă fiecare partid. Amestecarea acestor două teme de dezbatere nu face bine. Poporul, românii, trebuie să decidă prin referendum, dar nu organizat odată cu alegerile", a spus Dragnea, conform News.ro

 

Dragnea afirma că cele două subiecte nu trebuie amestecate, conform HotNews.ro

 

Senatorii PSD Ovidiu Donţu şi Titus Colăţean au depus la Senat un proiect de lege pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional privind revizuirea Constituţiei.

 

Miza acestui proiect de lege este redefinirii familiei în legea fundamentală, ca uniune dintre un bărbat şi o femeie

 

Comisia juridică din Senat a adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi, un raport de admitere a iniţiativei cetăţeneşti privind modificarea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei ca uniune dintre un bărbat şi o femeie.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22