Patru morţi şi 50 de răniţi pe Autostrada A2, după ce 29 de maşini s-au ciocnit în lanţ VIDEO

E.b. | 05.11.2016

UPDATE: Bilanţul morţilor a ajuns la patru, după ce o femeie a murit, în această seară, la Floreasca. "Sunt 3 decedați și 29 de autovehicule implicate, dintre care două microbuze de transport persoane și unul de transport marfă", a spus George Grigore, director adjunct la Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române, după primele cercetări.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: O femeie în vârstă de aproximativ 70 de ani, victima accidentului de pe Autostrada A2, a murit, sâmbătă seara, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, conform Ministerului Sănătăţii. Bilanţul ajunge astfel la patru persoane decedate

 

UPDATE: Trei persoane au murit și peste 50 au fost rănite sâmbătă în accidentul în lanț produs pe Autostrada Soarelui, în zona Lehliu, arată cele mai noi date oferite de autorități.

Comisar-șef de poliție George Grigore, director adjunct la Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române, a declarat sâmbătă că, potrivit primelor cercetări, în zonă s-ar fi produs două accidente foarte apropiate unul de celălalt.

"Sunt 3 decedați și 29 de autovehicule implicate, dintre care două microbuze de transport persoane și unul de transport marfă", a spus George Grigore, conform Agerpres.

 

Potrivit acestuia, în prezent la spitale primesc îngrijiri medicale peste 40 de persoane rănite.

"Acum la spital sunt undeva la 40 — 41 de persoane care primesc îngrijiri medicale", a precizat George Grigore, arătând că "situația este dinamică".

El a mai spus că, din primele cercetări, s-ar fi produs două accidente distincte pe autostrada A2, la o distanță de trei — patru metri unul de celălalt.

"Din primele cercetările de până acum, se pare că sunt două accidente distincte, dar se continuă cercetările (...) și vom stabili ulterior dacă sunt două sau unul", a afirmat George Grigore.

 

 

 

UPDATE: ISU Călărași a activat planul roșu de intervenție pentru accidentul în lanț înregistrat sâmbătă dimineață pe A2, la kilometrul 67, în apropiere de Lehliu, în care au fost implicate cel puțin 20 de autovehicule, până la această oră fiind confirmat decesul a patru persoane iar numărul răniților se ridică la 39 de persoane.
 
Un număr de 12 răniți în accidentul de pe A2 au fost direcționați către spitalul din Lehliu, 5 către Spitalul Pantelimon și 3 la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, iar celorlalți li se acordă primul ajutor în spitalul mobil deplasat la fața locului, urmând a fi decis dacă vor fi direcționați și ei spre unități medicale, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu.

"Din cele 39 de persoane rănite, 12 au fost direcționate spre spitalul din Lehliu, alte 5 la Spitalul Pantelimon, iar 3 la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală", a precizat reprezentantul ISU Călărași, conform Agerpres.

 

 

UPDATE: "Este vorba despre un accident în lanț în care sunt implicate cel puțin 20 de autovehicule. Au fost 9 persoane încarcerate, acum au fost descarcerate de către echipele de intervenție. Avem confirmat până acum, din păcate, un număr de 4 persoane decedate. Colegii îmi spun că numărul răniților este de peste 30 de persoane, se intervine pentru salvarea lor la fața locului, în acest moment nu vă pot preciza spre ce spitale de urgență sunt direcționați", a declarat reprezentantul ISU Călărași, conform Agerpres.

 

 

Primele informaţii arătau două persoane au murit, iar alte 32 de persoane au fost rănite. Ulterior, conform ISU Călăraşi, numărul morţilor a crescut la patru, transmite News.ro.

 

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti - Ilfov, numărul răniţilor a ajuns la 32, iar, din cauza vizibilităţii scăzute la aterizare, nu pot interveni în siguranţă elicopterele SMURD, conform News.ro.

 

„La faţa locului a fost trimis spitalul mobil. Sunt 20 de maşini implicate, dintre care 2 microbuze, 20 de victime, între care patru sunt decedaţi. Au fost prealertate toate spitalele de urgenţă din Bucureşti”, spune căpitanul Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

 

„Primele informaţii, dar situaţia este încă în dinamică, sunt că exită doi decedaţi şi aproximativ 20 de persoane rănite. Există acum şi persoane încarcerate pentru care se intervine. Sunt alertate judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov care au trimis mai multe echipaje, inclusiv echipaje de la Floreasca cu medici şi asistenţi suplimentar. Intervenţia va fi îngreunată din cauza deplasării în ceaţă a echipajelor”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, conform News.ro.

 

Avem deja patru decedaţi, nu mai sunt persoane încarcerate. S-a activat planul roşu”, a declarat  ulterior purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu.

 

VEZI IMAGINI

 

 

Accidentul s-a produs pe fondul unei vizibilităţi scăzute, sub 50 de metri.

 

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române,  traficul rutier este întrerupt pe sensul de mers către Constanţa, la kilometrul 67, din cauza acestui accident rutier.

 

Planul roşu de intervenţie a fost activat, astfel că toate ambulanţele disponibile au fost direcţionate către locul accidentului. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22