Perspectiva alegerilor anticipate in Marea Britanie, «discutata deschis» de catre ministri

E.b. | 05.11.2016

Ministrii din cabinetul de la Londra se pregatesc sa convoace alegeri parlamentare anticipate, dupa ce premierul Theresa May a asistat la prima demisie a unui deputat conservator, Stephen Philips, in semn de protest fata de felul in care gestioneaza chestiunea iesirii Marii Britanii din UE, scrie The Telegraph.

Pe aceeași temă


Perspectiva ca premierul sa fie nevoit sa convoace alegeri anticipate este "discutata deschis" de catre ministri, au declarat surse pentru The Telegraph, preluat de HotNews.

 

Discutiile vin dupa demisia deputatului Stephen Philips care a afirmat ca exista "diferente de politica ireconciliabile" intre el si Guvernul actual.  

 

Demisia a creat temeri ca mai multi conservatori, in mare parte eurofili, ar putea sa ii urmeze exemplul si sa renunta la mandate pentru a intensifica presiunile asupra premierului Theresa May.

 

Theresa May intampina dificultati mari in lansarea procedurii de Brexit, mandat cu care a fost aleasa in fruntea Guvernului, dupa ce 3 judecatroi ai Curtii Supreme au decis ca acest lucru nu poate fi facut fara un vot in Parlamentul britanic.

 

Mai multi parlamentari si politicieni printre care Nick Clegg au declarat deschis vineri ca intentioneaza sa amane sau chiar sa blocheze Brexitul. In cazul in care May pierde apelul inaintat la decizia Curtii Supreme, va fi nevoita sa se prezinte in fata camerelor Parlamentului.

 

Declaratiile au provocat un raspuns nervos din partea Guvernului, un ministru din departamentul pentru Brexit, David Jones, declarand ca alegatorii sunt "satui" de incercarile sustinatorilor taberei "IN" din Parlament de a ignora vointa poporului britanic.

 

Un oficial guvernamenta a declarat pentru The Telegraph ca Theresa May "trebuie sa se adreseze poporului" pentru a creste majoritatea parlamentara si pentru a se asigura ca declansarea procedurii de iesire din UE nu va fi intarziata.

 

Partidul Conservator are doar o majoritate de 14 locuri in raport cu opozitia in Camera Comunelor, riscand sa piarda un eventual vot pe tema Brexit din cauza deputatilor conservatori eurofili.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22