Liviu Dragnea: PSD va face o majoritate cu ALDE. În 26 de ani s-au furat mulți bani

Vlad Toma | 07.11.2016

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a declarat aseara, la Realitatea Tv, ca este dezamagit de Dacian Ciolos, actualul premier al Romaniei, deoarece acesta nu isi asuma apartenta la un partid desi vrea sa beneficieze de avantajele unei astfel de asocieri.

Pe aceeași temă

 

''Un om care nu-și asumă public aparteneța la un partid, care nu vrea să intre în alegeri, să se confrunte cu cetățenii, în schimb vrea să stea de-o parte, ca să beneficieze de asta, este un om care nu poate beneficia de respectul meu… Vorbim despre un guvern care are anul acesta are câteva 'mari realizări'', a afirmat Liviu Dragnea, la Realitatea Tv.

 

Dragnea a mai afirmat ca problemele cele mai mari ale Romaniei ar fi fost create de actualul Guvern care ar fi pierdut miliarde de euro din cauza incompetenței. Seful PSD considera ca 29 de miliarde de lei vor rămâne necheltuiți in acest an si ca actualul guvern a cheltuit doar 17 miliarde de lei pentru investitii.

 

Liderul PSD a afirmat de asemenea ca partidul sau nu are in vedere o suspendare a președintelui Iohannis, desi acesta ar incalca Constitutia, nefiind echidistant.

 

Liviu Dragnea considera ca PSD va reusi sa faca o majoritate cu ALDE la alegerile parlamentare din decembrie: ''Asta este dorința noastră legitimă, ca, la aceste alegeri, noi, împreună cu ALDE, să putem avea o majoritate în parlament și să facem majoritatea guvernamentală... UDMR? După astfel de declarații, categoric nu, și nu numai. Nu putem guverna cu PNL, și aici nu e vorba nici de aroganță, nu e vorba nici de răutate, nici de dușmănie. Este vorba despre pragmatism. România, în următorii ani, are nevoie de un guvern stabil, un guvern coerent și un program de guvernare sănătos, care să producă creștere economică și să aibă continuitate în actul guvernare. Guvernul potențial sau ipotetic PSD—PNL din 2017 ar fi în oglindă guvernul PSD-PDL din 2009, care, în câteva luni de zile, se rupe. Asta înseamnă că ne batem joc de oameni, toate speranțele tuturor celor care votăm în decembrie o să fie aruncate la coș, pentru că o să ne certăm după câteva luni de zile de ce nu există compatibilitate absolut deloc între actuala structură de conducere a celor de la PNL și cei din PSD', a afirmat Dragnea.

 

Liderul PSD a mai spus ca social-democratii vor desemna un premier doar dupa alegeri, precizand insa ca Victor Ponta i-a transmis ca nu vrea sa fie premier.

 

"Noi propunem României un nou model de creștere economică. În 26 de ani noi nu am reușit să facem autostradă. S-au furat mulți bani. S-au risipit miliarde de euro. În România a fost o încercare bună în guvernul Năstase care a avut obiective pe termen mediu. S-au risipit miliarde de euro din cauza hoției, prostiei, dorinței de a guverna pentru mâine," a mai spus Dragnea, la Realitatea Tv.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22