Premierul britanic, vizita in India: Discutii despre primul acord comercial post-Brexit

Vlad Toma | 07.11.2016

Theresa May, premierul Marii Britanii, efectueaza o vizita in India pentru a pune bazele unui acord commercial cu aceasta tara, primul pe care britanii urmeaza sa-l semneze in urma Brexitului.

Pe aceeași temă

 

Theresa May a respins solicitarea de a relaxa sistemul de vize pentru indieni, precizand ca acesta functioneaza deja destul de bine, anunta BBC.

 

Guvernul indian vede insa relaxarea sistemului de vize pentru munca si studii ca parte a unui eventual acord comercial care ar urma sa fie semnat cu britanicii.

 

May a afirmat ca Marea Britanie are deja capacitatea de a-i atrage cei mai buni oameni din statele non-europene: "9 din 10 cereri de viza sunt deja acceptate", a spus ea.

 

Premierul a anuntat ca Regatul Unit va facilita venirea oamenilor de afaceri indieni in Marea Britanie. Un mic grup de indivizi, impreuna cu familiile lor, vor obtine viza mai usor, printr-un sistem special.

 

Mii de indieni care au vize de munca vor intra de asemenea intr-un program special pentru a trece mai usor de controalele de la granitele Marii Britanii.

 

"In timp ce iesim din UE, trebuie sa ne asiguram ca Marea Britanie ramane una dintre cele mai atractive tari din lume pentru afaceri si investitii", a spus May.

 

Înalta Curte de Justiţie de la Londra a decis zilele trecute ca premierul Theresa May nu poate să declanşeze ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără aprobarea Parlamentului.

 

Theresa May a declarat ca va activa articolul 50 pana la sfarsitul lunii martie a anului viitor, punand astfel in miscare procesul de iesire a Marii Britanii din UE.

 

Dupa activarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, Marea Britanie va avea o perioada de doi ani pentru a-si negocia iesirea din UE.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22