Liberalii contesta votul la legea de majorare a salariilor: nu a fost cvorum

Dora Vulcan | 07.11.2016

Liberalii contesta votul dat la legea de majorare a salariilor din Invatamant si Sanatate pe motiv ca nu a fost intrunit cvorumul necesar validarii votului. Majoritatea PSD+ALDE+UDMR a votat luni proiectul de majorare a salariilor din sectorul bugetar amintit si a anuntat ca rezultatul votului este de 184 "pentru".

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a acuzat, luni seara, ca la sedinta Camerei Deputatilor in care s-a adoptat proiectul cresterilor salariale din Sanatate si Educatie nu a fost cvorum, transmite ziare. com.

 

 

 

"Au fost 168 de deputati. Se vede acest lucru pe imagini. Presedintele Camerei Deputatilor se face vinovat. In lipsa conditiei de cvorum, s-a refuzat apelul nominal facut de PNL, pentru ca stiau ca legea nu va putea fi votata. Maine vom face toate demersurile in a sesiza organele competente ca sa aratam ca Dragnea nu este cu nimic diferit de cei care au facut acelasi lucru anii trecuti. Dragnea isi bate joc de niste oamenii care se bucura ca li se maresc salariile. Fara cvorum, o lege nu poate fi votata", a declarat Alina Gorghiu pentru Digi 24. 

 

 

 

Alina Gorghiu a facut o comparatie intre ceea ce s-a intamplat luni in Parlament si o situatie asemanatoare din 2010. Atunci, la votul pentru Legea pensiilor, Roberta Anastase, care era presedintele Camerei Deputatilor, a spus ca peste 170 de parlamentari au votat proiectul, chiar daca in sala erau mai putin de 80 de deputati.

 

 

 

Faptul ca nu a fost cvorum luni la adoptarea legii este sustinut si de agentia News.ro, care transmite ca doar 153 de parlamentari se aflau in sala de plen a Camerei Deputatilor la votul final potrivit imaginilor realizate imediat dupa anuntarea rezultatului. Agentia face publica inregistrarea care atesta lipsa cvorumului.

 

 

 

Si pe pagina de Facebook a Partidului National Liberal au fost postate cateva poze pentru a se dovedi ca nu a fost cvorum

 

 

"PSD fură! Acestea sunt dovezile incontestabile ale faptului că PSD nu știe să facă altfel de politică în România decât încălcând legile în Parlamentul României.

Votul din Camera Deputaților asupra Legii privind majorările salariale în educație și sănătate a fost VICIAT prin minciună. PSD a mințit că are suficienți oameni în sală pentru a vota legea, anunțând o prezență de 184 de parlamentari. Imaginile arată că în sală nu se aflau decât 168(!)

Cum pot crede cei care așteaptă de la PSD măriri de salarii că le vor și primi când văd că PSD a fraudat chiar votul prin care promite aceste beneficii?!?", scriu liberalii pe pagina lor de facebook. 

 

 

***

 

Caemra Deputatilor a votat luni seara proiectul de modificare a ordonantei care prevede majorari salariale in Invatamant si Educatie, un proiect modificat si adoptat cu vointa majoritatii PSD-ALDE-UDMR. 

 

Potrivit proiectului adoptat luni, salariul de baza in invatamant ar putea creste la 15% incepand cu 1 ianuarie 2017, pe cand salariul de baza de incadrare, pentru personalul Casei de Asigurari de Sanatate, ar urma sa creasca cu 25% chiar din luna decembrie a acestui an. In plus, plata sporurilor pentru personalul medical s-ar putea face la nivelul acestui an, si nu la nivelul din 2009. Iar de mariri cu 15 la suta vor avea parte si angajatii din sistemul de asistenta sociala.

 

PNL a boicotat votul.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22