Trompetistul Avishai Cohen la Sala Radio

Fara Autor | 08.11.2016

2016 / 11 / 15

Pe aceeași temă

Jazz Syndicate Live Sessions prezintă concertul trompetistului Avishai Cohen, în data de 15 noiembrie, la Sala Radio din Bucureşti. Concertul face parte din turneul de promovare al mult aşteptatului album Into the Silence, lansat în februaria 2016, sub egida ECM.

Votat timp de trei ani consecutiv drept „Rising Star” de către prestigioasa publicaţie DownBeat Jazz Magazine, Avishai Cohen a devenit recunoscut la nivel mondial ca un muzician ce posedă un sunet individual si un spirit iscoditor, un creativ interpret-compozitor, deschis la mai multe genuri de jazz, precum şi un activ şef de formatie sau sideman. 
The New York Times l-a descris ca fiind „un trompetist extravagant şi înzestrat, relaxat şi sentimental... combinând cu dexteritate sensibilitatea şi flerul”, în timp ce Chicago Reader l-a considerat „probabil cel mai interesant muzician de jazz israelian din lume”.
Pe lângă aclamata activitatea muzicală cu trioul Triveni, trompetistul înregistrează şi susţine turnee mondiale alături de Mark Turner Quartet, sau 3 Cohens Sextet - ban-dul de familie din care mai fac parte sora lui, clarinetist-saxofonista Anat, şi fratele saxofonist Yuval. 
Cohen a fost, de asemenea, un membru marcant al prestigiosului San Francisco Jazz Collective, cap de afiş la Village Vanguard sau Carnegie Hall, şi a apărut pe coperta prestigioasei DownBeat Jazz Magazine, în ianuarie 2012. Din 2015, Avishai Cohen a fost numit şi director artistic al Festivalului Internaţional de Jazz de la Ierusalim.

În februarie 2016, trompetistul Avishai Cohen a lansat şi a început turneul de promovare pentru mult aşteptatul şi unanim aclamatul album ECM Into the Silence, produs de Manfred Eicher. O colecţie de compoziţii expansive şi impresionante pentru quartet de jazz (trompetă, pian, bas, tobe cu saxofon tenor pe câteva piese), Into the Silence reprezintă o reflecţie asupra momentelor finale ale vietii tatălui sau, David, cu o remarcabilă reţinere, graţie şi umilinţă.

În seara de 15 noiembrie, pe scena Sălii Radio vor urca Avishai Cohen - trompeta; Yonathan Avishai - pian; Yoni Zelnik - bass; Jonathan Blake – baterie.
 

Biletele se găsesc pe eventim.ro, iabilet.ro şi bilete.ro.
 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22