Trump, noul preşedinte al SUA: Ne vom reclădi naţiunea şi vom reînnoi visul american VIDEO

Vlad Toma | 09.11.2016

Donald Trump, presedinte ales al SUA, a declarat, in primul discurs pe care l-a tinut in fata sustinatorilor sai, ca atat republicanii cat si democratii trebuie sa depaseasca tensiunile din campania electorala si construiasca o tara in care toti cetatenii sunt uniti.

Pe aceeași temă

 

Trump a declarat ca a fost sunat de Hillary Clinton, care l-a felicitat pentru victorie, in timp ce el a felicitat-o pentru ca a reusit sa duca o lupta atat de grea in campanie si pentru ceea ce a facut pentru americani in perioada in care a fost secretar de stat.

 

"E timpul ca America sa vindece ranile diviziunilor care au aparut in campania electorala, sa ne adunam cu toti, republicanii, democratii si independentii din intreaga tara si sa fim o singura natiune.

 

Promit in fata fiecarui cetatean al tarii noastre ca voi fi presedintele tuturor americanilor. Pe cei care nu m-au sustinut in trecut ii rog sa ma ajute sa stiu ce trebuie facut pentru a lucra impreuna si a uni aceasta tara mareata.

 

Cum am spus de la bun inceput, noi suntem rezultatul unei intregi miscari, formata din milioane de barbati si femei care muncesc din greu, care isi iubesc tara si care vor un viitor mai bun, mai luminos, pentru ei si pentru familiile lor. Este o miscare formata din americani de toate rasele, religiile, din toate mediile, de toate credintele, care vor ca alesii lor sa fie in slujba poporului, si asa va fi.

 

 

 

 

Vom lucra impreuna pentru a ne recladi tara si pentru a reinnoi visul american. Tara noastra are un potential imens. Va fi foarte frumos. Fiecare american va avea sansa de a-si realiza intregul potentialul. Oamenii uitati ai tarii noastre nu vor mai fi uitati.

 

Ne vom reface orasele, ne vom reconstrui autostrazile, podurile, aeroporturile, scolile, spitalele. Ne vom reconstrui infrastructura pentru a fi prima din lume. Milioane de oameni vor avea de lucru in acest intreg proces.

 

Vom avea in sfarsit grija de veteranii care au fost atat de loiali tarii noastre. I-am cunoscut pe multi dintre ei in aceste 18 luni. A fost o adevarata onoare sa-mi petrec timpul cu ei.

 

Vom initia un proiect de crestere si de regenerare nationala. Voi folosi talentele creatoare ale tarii noastre si ii voi chema pe cei mai buni sa-si foloseasca talentul spre binele tuturor.

 

Avem mari planuri economice. Vom dubla cresterea noastra economica si vom avea cea mai puternica economie din lume. Ne vom intelege bine cu toate natiunile care vor sa colaboreze cu noi.

 

Niciun vis nu este prea mare, nicio incercare nu este prea grea. Tot ceea ce vrem pentru viitorul nostru poate fi realizat.

 

America nu se va mai multumi cu nimic altceva decat cu ceea ce este cel mai bun. Tara noastra trebuie sa-si revendice din nou destinul si sa construiasca planuri marete, cutezatoare. Trebuie sa construim din nou planuri frumoase, de succes, pentru tara noastra.

 

Vreau sa transmit intregii comunitati internationale ca desi vom pune interesele Americii pe primul loc, vom fi corecti cu toate popoarele si natiunile lumii. Vom cauta intelegerea, nu ostilitatea, parteneriatul, nu conflictul.

 

As mai vrea sa spun ca, in timp ce campania electorala se incheie, munca in folosul miscarii noastre abia incepe. Ne vom pune pe treaba si va vom face sa fiti mandri de presedintele vostru."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22