Despre responsabilitatea presei americane in alegerea lui Donald Trump

Dora Vulcan | 10.11.2016

Trump a ajuns sa fie ales presedinte al Statelor Unite si din cauza jocului duplicitar al presei americane care a considerat nesemnificativ faptul ca Hillary Clinton nu era potrivita pentru Casa Alba din cauza presupuselor ilegalitati comise, scrie un editorialist de la Medium.com. Editorialistii americani incearca acum sa-si explice rezultatul votului si din prisma jocului facut de presa.

Pe aceeași temă

 

 

 

Trent Lapinski, autorul editorialului de pe medium.com, face presa americana responsabila de rezultat, pentru ca a mintit in campania electorala, ignorand cu intentie dezvăluirile făcute de WikiLeaks care, in cei zece ani de cand face publice cele mai ascunse secrete, nu a publicat niciodată un document fals.

 

 

Lapinski, care se declară susţinător al lui Bernie Sanders, spune că Hillary Clinton pur si simplu nu ar fi trebuit să fie nominalizată la preşedinţia Statelor Unite, pentru că era anchetată de FBI şi pentru că a fraudat alegerile primare.

 

 

Acesta mai spune că Donald Trump este de fapt un fost simpatizant al Partidului Democrat, iar multe din concepţiile sale au mai mult în comun cu valorile moderate şi liberale, decât cu cele conservatore. Cu toate acestea, presa americana a refuzat orice discuţie în ceea ce priveşte valorile sale, axandu-se intru totul doar asupra retoricii şi propagandei din campanie.

 

 

Alegerile au scos la iveala o America divizată, cu o clasa muncitoare ignorată de politicieni şi de cei cu studii superioare scrie cea mai importanta publicatie din Florida, unul din statele americane care i-au adus victoria lui Trump, Tampa Bay Times.

 

 

„Clasa muncitoare are tot dreptul să se simtă lăsată în urmă“ iar reprezentantii ei ar trebui „scuzaţi că nu simt durerea imigranţilor, a musulmanilor, a victimelor rasismului, a discriminării de gen“, scrie publicatia amintita. Victoria lui Clinton nu ar fi fost o garantie ca aceasta divizare ar fi incetat, este de parere editorialistul ei. 

 

 

Trump a câştigat pentru că a „provocat fiecare convenţie politică şi fiecare faţadă a societăţii“, scrie Daily Mail, care e de parere ca americanii l-au văzut  pe Trump ca pe un „Robin Hood milionar“. Unul din editorialistii sai crede ca de vina pentru victoria lui Trump sunt atat Hillary Clinton cat si generaţia tânără, elitista si fara prea mare legatura cu lumea reala.  

 

 

Unul dintre factorii de decizie în această alegere a fost si poliţia, scrie Boston Globe. Donald Trump şi-a arătat de nenumărate ori sprijinul pentru forţele poliţiei, în timp ce Hilary Clinton a avut un discurs mai moderat, de frică să nu piardă susţinerea mişcării Black Lives Matter, care luptă împotriva rasismului din cadrul poliţiei.  

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22