La ambasada de la Bucureşti s-au terminat buletinele de vot pentru alegerile din Moldova

E.b. | 13.11.2016

Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, a anunţat duminică seară închiderea secţiei de votare din ambasadă deoarece cele 3.000 de buletine de vot s-au terminat, el îndemnându-i pe votanţi să se îndrepte spre secţia amenajată la consulat.

Pe aceeași temă

 

 

Mii de cetăţeni moldoveni stau la cozi, duminică, la secţiile de votare din străinătate pentru a vota noul preşedinte, după ce în ultimele zile s-au organizat pe Facebook. 

 

S-au format cozi lungi în special la secţiile de votare din Moscova, Mestre, Milano, Parma, Londra, Frankfurt, Dublin, Paris şi Bucureşti, iar la unele dintre acestea s-au epuizat buletinele de vot, înainte ca oamenii să poată vota. Maia Sandu cere demisia ministrului de Externe şi a preşedintei Comisiei Electorale şi spune că depune plângere penală împotriva acestora pentru obstrucţionarea dreptului de vot al cetăţenilor. 


”În 2014 la alegerile parlamentare au participat 1.800, dacă nu greşesc, aici la secţia de la ambasadă. Deci, în dependenţă de aceasta s-a luat decizia de a ne acorda 3.000 buletine de vot”, a declarat ambasadorul Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, întrebat fiind de numărul buletinelor alocate celor două secţii de votare din Bucureşti, conform News.ro.

 

El a precziat că s-a discutat şi la Comisia Electorală Centrală şi la Ministerul de Externe din Republica Moldova, adăugând că  ”în ziua alegerilor nu se poate face nimic din păcate”.

 

Ambasadorul a menţionat că ar mai fi disponibile, din informaţiile pe care le are, buletine de vot la secţia de la consulat.

 

”Deci la consulat sunt sigur că mai sunt, cel puţin 800 mai trebuie să mai fie pentru că la ora 18 mai erau 1000 de buletine disponibile. Îi anunţăm de pe acum şi le propunem să ne mişcăm cu toţii spre secţia consulară. Noi am trimis la Chişinău solicitări pentru suplimentarea buletinelor de vot”, a declarat Gribincea, precizând că cele trei solicitări făcute anterior au fost respinse.

 

 

Procesul de votare în Bucureşti pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova continuă la consulat, unde mai sunt disponibile circa 480 de buletine de vot, în timp ce la coada făcută de moldovenii care vor să voteze sunt peste 500 de persoane.

 

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti a anunţa că numărul de buletine de vot disponibil la consulat este de circa 480.

 

Între timp, coada la secţia de votare din consulat s-a mărit, depăşind 500 de persoane. Acest lucru a fost provocat de închiderea secţiei de votare de la ambasadă din cauza epuizării celor 3.000 de buletine de vot.

 

Cei care erau la coada de la ambasadă şi nu au apucat să voteze au venit la consulat fie cu maşini puse la dispoziţie de către ambasadă, fie cu maşinile personale ale celor de la coadă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22