Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) din Parlamentul European

Fara Autor | 15.11.2016

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) s-a format în jurul cauzei comune de a re­forma Uniunea Europeană în baza prin­ci­piilor eurorealiste, respectând suveranitatea națiunilor și concentrându-se pe revenire economică, creștere, inovație și competitivitate.

Pe aceeași temă

 

ECR este conservator pentru că vrea să păstreze ce este bun și este reformator pentru că vrea să schimbe ce merge prost și tocmai din acest motiv pune accent pe inovație și pe finanțarea acesteia. 

 

Aflat acum în cel de-al doilea mandat legislativ, Grupul ECR a devenit o forță po­litică majoră și cel de-al treilea grup ca mă­rime din Parlamentul European, nu­mă­rând 74 de eurodeputați din 18 țări. 

 

Doctrinar, Grupul ECR este de dreapta / centru-dreapta. Idealurile fondatoare ale Grupului ECR se regăsesc în Declarația de la Praga, care fa­ce un apel la reforma Uniunii Europene, ba­zată pe deschidere, transparență și eu­rorealism.

 

Potrivit Declarației de la Praga, „conștient de necesitatea urgentă de a reforma Uniunea Europeană pe bazele eurorealismului, deschiderii, responsabilității și democrației, într-un mod care respectă suveranitatea națiunilor noastre și care se concentrează asupra redresării economice, creșterii și competitivității“, ECR împărtășește, inter alia, următoarele principii:

 

a) Economie de piață, comerț și concurență libere și corecte, reglementare minimală, taxare scăzută şi guvern restrâns, ca principali catalizatori pentru libertatea individuală și prosperitatea personală și națională;
b) Libertatea individului, mai multă responsabilitate personală și o mai mare răspundere democratică;
c) Producție sustenabilă de energie curată, cu accent pe securitatea energetică;
d) Valoarea prioritară a relației transatlantice de securitate într-un NATO revitalizat şi sprijinul pentru democrațiile tinere din întreaga Europă;
e) Controlul eficient al imigraţiei și stoparea abuzului de proceduri de azil;
f) Servicii publice eficiente și moderne și grijă față de nevoile comunităților rurale și urbane;
g) Sfârşitul risipei și al birocrației excesive și angajamentul pentru mai multă transparență și probitate în instituțiile UE și în utilizarea fondurilor UE;
h) Respect și tratament echitabil pentru toate statele membre UE, noi și vechi.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22