Irina Socol, fosta sefa a SIVECO, veriga-cheie in dosarul Anei Maria Patru

Dora Vulcan | 16.11.2016

Fosta presedinta a SIVECO Irina Socol - condamnata in alt dosar si eliberata conditionat - este veriga cheie in dosarul Anei Maria Pătru.

Pe aceeași temă

 

Potrivit News.ro ea ar fi cercetata in dosarul lui Patru pentru cumpărare de influenţă. 

 

Daca, insa, marturia ei ii va ajuta pe procurori sa demanteleze intreaga retea este posibil ca aceasta sa cada la intelegere cu procurorii si nici macar sa nu ajunga pusa sub urmarire penala, pentru ca ea este deja martor in alt dosar aflat la DNA Ploieşti si care vizează acordarea unor contracte de informatizare.

 

 

Ea a fost martorul cheie si in dosarul in care au fost acuzati  fostul ministru Relu Fenechiu şi fostul director din cadrul Ministerului Justiţiei Ion Krech, pentru acordarea unor contracte de informatizare la Ministerul Justiţiei şi la societatea farmaceutică Antibiotice Iaşi. În acest dosar, Relu Fenechiu a fost condamnat  de Tribunalul Bucureşti, la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare, după ce şi-a recunoscut vinovăţia.

 

 

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Pătru a fost arestată preventiv, miercuri seara, de Tribunalul Prahova. Ea este acuzată de trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două de spălare a banilor pentru că a dat contractele AEP pe şpagă (210.000 pentru o casă şi 15.000 pentru un bolid de lux) şi a spălat banii prin mai multe firme, printre care si firma soţului ei. Iar unuia dintre patronii firmelor implicate i-a intermediat, contra cost, pentru 50 000 de euro, în 2011, o întâlnire cu ministrul de atunci al Economiei, Ion Ariton. Patru era la acea vreme vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente şi asimilată guvernului pentru că avea rang de secretar de stat.

 

 

Irina Socol a fost condamnată in luna mai a acestui an la 2,6 ani de inchisoare cu executare, de Curtea de Apel Bucureşti intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de produse informatice. Pedeapsa i-a fost redusa cu un an la judecarea pe fond. Din pedeapsa i-a fost scazuta si durata reţinerii şi arestării preventive şi cea a arestului la domiciliu. In iulie, judecatorii de la Tribunalul Prahova au eliberat-o conditionat. 

 

 

Socol fusese acuzata ca a creat un sistem de evaziune in care erau implicate si firma ei si cele ale mai multor multor complici, care si-au recunoscut la randul lor faptele si i-au ajutat pe procurori sa demanteleze intregul mecanism infractional. Adica exact ceea ce se intampla si de asta data in cazul Patru. 

 

 

 

 

 

 

” 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22