Sondaj: Americanii vor ca Trump sa se ocupe in primul rand de asigurarile de sanatate

Vlad Toma | 18.11.2016

Conform unui sondaj de opinie realizat de Reuters/Ipsos, americanii vor ca Donald Trump, presedintele ales al SUA, sa se ocupe in primele 100 de zile ale mandatului sau de asigurarile de sanatate. Pe locurile urmatoare se situeaza crearea de noi locuri de munca si problemele legate de imigranti.

Pe aceeași temă

 

Judecand dupa promisiunile pe care le-a facut in campania electorala, Trump are de gand sa modifice cu totul politicile in materie de sanatate introduse de presedintele Obama - asa-numita Obamacare - republicanul criticand in permanenta situatia rezultata in urma aplicarii acestor masuri in materie de sanatate.

 

Conform sondajului realizat de Reuters, 21% dintre americani vor ca Trump sa se ocupe de aceasta problema in primele 100 de zile de dupa inaugurarea sa in functia de presedinte.

 

Pe locul al doilea se afla crearea de noi locuri de munca, 16% dintre americani sperand ca aceasta problema va fi prima pe lista lui Donald Trump.

 

14% dintre americani ar dori ca noul presedinte sa se ocupe in primul rand de problemele legate de imigranti iar 11% ar vrea ca Trump sa aiba in primul rand in vedere relatiile inter-rasiale.

 

Trump a declarat in mod repetat in campania sa electorala ca va inlocui Obamacare cu o noua politica de sanatate, fara sa precizeze insa exact in ce vor consta schimbarile pe care urmeaza sa le introduca. 

 

Obama a anuntat ca va sustine orice schimbare in acest domeniu daca sistemul de sanatate va fi imbunatatit si daca va asigura cel putin acelasi numar de persoane.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22