Franta: Fillon castiga primul tur al alegerilor primare ale dreptei pentru prezidentiale

Vlad Toma | 21.11.2016

Fostul premier francez Francois Fillon a castigat primul tur al alegerilor primare desfasurate ieri in Franta pentru desemnarea candidatului de centru-dreapta la alegerile prezidentiale care vor avea loc anul viitor.

Pe aceeași temă

 

Fillon a fost votat de 44,2 dintre alegatorii care s-au prezentat la urne. Alain Juppe a obtinut 28,5% din voturi, fiind pe locul al doilea, in timp ce Nicolas Sarkozy, fostul presedinte francez a obtinut 20,6% din voturi fiind eliminat din cursa, anunta Le Figaro.

 

Fillon a fost in trecut ministru al Educatiei si ministru al Afacerilor Sociale, in 2007 devenind prim-ministru, in perioada in care Sarkozy a fost presedinte. In iunie 2012 a fost ales deputat de Paris. El se va lupta cu Alain Juppe in al doilea tur al alegerilor primare.

 

Francois Fillon considera ca Europa trebuie sa-si refaca relatiile cu Rusia, fiind pentru o reluarea a colaborarii cu aceasta tara.

 

Conform sursei citate, Fillon isi propune sa introduca o adevarata ruptura cu trecutul si sa instituie mai multe masuri liberale de tipul celor adoptate de Margaret Thatcher pentru rezolvarea problemelor economice ale Frantei.

 

El afirma ca va incerca sa adapteze modelul social francez la globalizare. Printre masurile pe care le are in vedere se numara cresterea varstei de pensionare la 65 de ani, cresterea numarului de ore lucrate intr-o saptamana la 39 si calcularea pensiilor celor care lucreaza in sistemul public pe acelasi model folosit in cazul persoanelor care ies la pensie din sistemul privat. 

 

Fillon intentioneaza sa faca economii de 110 miliarde de euro in special prin reducerea cheltuielilor din sistemul public, reducand numarul celor care lucreaza in sistemul public cu 10%, ceea ce inseamna suprimarea a aproximativ 500 000 de posturi.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22