Vladimir Putin: Presedintele Trump a confirmat ca vrea sa refaca relatiile cu Rusia

Vlad Toma | 21.11.2016

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarat ieri ca Donald Trump, presedintele ales al SUA, a confirmat ca intentioneaza sa refaca relatiile cu Rusia, declarand de asemenea ca presedintele Barac Obama este binevenit oricand in Rusia.

Pe aceeași temă

 

"Presedintele ales a confirmat ca vrea sa refaca relatiile dintre Rusia si America. Eu i-am transmis acelasi lucru. Nu am discutat unde si cand ne vom intalni" a declarat Putin, citat de Reuters.

 

Putin a mai afirmat ca i-a multumit lui Barack Obama pentru anii in care au lucrat impreuna: "I-am spus ca vom fi intotdeauna bucurosi sa il primim in Rusia oricand vrea sa vina sa ne viziteze", a mai spus presedintele rus.

 

Conflictul din Siria, ocuparea peninsulei Crimeea de catre Rusia si sanctiunile care au urmat apoi sunt cele principalele probleme aparute intre SUA si Rusia, acestea ducand la blocarea relatiilor la nivel inalt.

 

Imediat dupa castigarea alegerilor, Donald Trump a avut o discutie telefonica cu Vladimir Putin cazand de acord in privinta necesitatii unei colaborari constructive, inclusiv in privinta luptei contra terorismului, conform unui comunicat al Kremlinului, citat de Reuters.

 

Cei doi presedinti au cazut de acord sa imbunatateasca relatiile dintre SUA si Rusia si sa colaboreze in lupta contra "terorismului international si a extremismului": "A fost subliniata importanta formarii unei baze solide pentru legaturile bilaterale, in special prin dezvoltarea schimburilor economice", anunta Kremlinul.

 

Conform comunicatului citat, cele doua tari trebuie sa se intoarca la "o cooperare pragmatica, benefica pentru ambele parti, care va favoriza stabilitatea si siguranta in intreaga lume".

 

Trump a fost acuzat in mod repetat, in campania electorala, ca ar fi fost ajutat de hackerii rusi pentru a scoate la suprafata diferite informatii despre contracandidata sa Hillary Clinton.

 

Vladimir Putin a declarat, in timpul campaniei electorale din SUA, ca Trump pare un om extrem de interesant, in timp ce noul presedinte ales al SUA a declarat ca presedintele rus este un presedinte mult mai bun decat Barack Obama.

 

Dmitry Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a declarat in urma castigarii alegerilor de catre Trump, ca principiile de politica externa ale noului presedinte ales al SUA sunt extrem de similare cu cele ale lui Vladimir Putin.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22