Papa Francisc le da derogare preotilor catolici sa le ierte pe femeile care au facut avort

Dora Vulcan | 21.11.2016

Papa Francisc le-a transmis preotilor catolici sa ierte femeile care au facut avort. Aceasta derogare devine permanenta, dupa ce Suveranul Pontif a permis acest lucru prima data cu ocazia Anului Milostivirii, care s-a incheiat ieri.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Acord tuturor preotilor posibilitatea de a le ierta pe cele care au comis pacatul avortului", a scris papa intr-un mesaj transmis cu ocazia sfarsitului Anului Milostivirii, scrie The Independent.

 

 

Suveranul Pontif a subliniat insa faptul ca avortul este un pacat grav, pentru ca pune capat unei vieti nevinovate, dar a adaugat ca niciun pacat nu poate face un om sa nu ajunga la Dumnezeu daca isi doresteasta si se caieste. "Nu exista niciun pacat pe care mila lui Dumnezeu sa nu-l poata atinge si sterge cand o inima se pocaieste si vrea sa se impace cu Dumnezeu", a spus papa Francisc.

 

 

Ce spune Arhiepiscopia Romano Catolica din Romania

 

 

Arhiepiscopia Romano Catolica din Romania a transmis ca este de acord cu papa in privinta faptului ca avortul este un pacat care poate fi iertat.

 

 

Nu este vorba "despre o nouatate absoluta - aceasta posibilitate era oferita preotilor doar ca era limitata la un anumit numar de cazuri. Acum s-a dat liber la iertare. Nu este o invitatie pentru a pacatui, ci pentru a intra intr-o dimensiune de milostivire si iertare. Sunt atatea cazuri de femei si tati care au ajuns sa pacatuiasca si care au nevoie de impacare. Doar cine a ascultat povara unei penitente stie ce tragedie se afla in sufletul unei femei", a declarat Francis Dobos, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, la Digi 24.

 

 

Acesta a adaugat ca mesajul papei este ca "cele care au comis la acest pacat sa poata sa apeleze mai usor si mai repede la impacarea cu Dumnezeu".

 

 

Avortul este considerat un pacat in toate confesiunile, astfel ca de-a lungul timpului au existat mai multe cazuri in care preotii au facut declaratii socante in legatura cu acest act. Iata, de exemplu, declaratia socanta a unui preot de la Biserica Panaghia Odighitria din Pireu (Grecia), care a spus ca e mai bine ca mamele sa nasca, sa isi boteze bebelusii si abia apoi sa ii ucida decat sa faca avort.

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22