New York-ul cheltuieşte un milion de dolari pe zi ca să asigure protecţia lui Donald Trump

E.b. | 22.11.2016

Autorităţile newyorkeze cheltuiesc zilnic un milion de dolari din bugetul metropolei pentru a asigura securitatea preşedintelui ales şi a familiei sale.

Pe aceeași temă

 

 

Toate aceste costuri nu vor scădea dramatic după ce miliardarul republican se mută la Casa Albă, având în vedere că Melania Trump a anunţat deja că va continua să locuiască în Manhattan, pentru ca fiul cuplului prezidenţial să nu fie transferat în mijlocul anului şcolar, transmite CNN, preluat de News.ro.

 

Donald Trump a sugerat, de asemenea, că are de gând să revină des în locuinţa sa din Trump Tower, atât timp cât Melania şi Barrob Trump vor rămâne în Manhattan.

 

Printre aceste costuri se numără în special necesitatea de asigurare a prezenţei poliţiştilor alături de copiii şi nepoţii miliardarului republican, care beneficiază de asemenea de protecţia serviciilor secrete. Toate rudele apropiate preşedintelui ales locuiesc în metropola newyorkeză şi au dreptul la protecţia serviciilor secrete.

 

”Imperativul numărul unu este siguranţa şi securitatea. Îi datorăm asta preşedintelui ales, familiei şi echipei sale”, a declarat primarul newyorkez Bill de Blasio. De asemenea, acesta a sugerat că metropola va avea nevoie de ajutor pentru a suporta toate aceste costuri, în special orele suplimentare muncite de către poliţişti.

 

În timp ce, responsabilitatea protejării preşedintelui ales aparţine în special serviciilor secrete, forţele poliţieneşti trebuie să participe la gestionarea mulţimilor.

 

Fiecare preşedinte are dreptul de a beneficia de protecţia autorităţilor locale atunci când se întoarce în localitatea natală. Însă, protejarea miliardarului republican este deosebit de costisitoare având în vedere că acesta locuieşte în cel mai dens populat cartier din metropola New York.

 

”Nu am avut niciodată o situaţie în care un POTUS (n.r. preşedinte al Statelor Unite) să fie aici într-un mod regulat. Detaliile cu privire la planurile sale de viitor sunt necunoscute, dar ştim sigur că în următoarele 65 de zile va fi prezent în special aici”, a declarat primarul de Blasio.

 

Metropola newyorkeză a primit rambursări pentru sumele investite în protejarea unor lideri ai lumii, care au vizita anterior Manhattanul. Potrivit datelor înregistrate de autorităţile locale, metropola newyorkeză a primit rambursări în valoare de 26 de milioane de dolari în perioada iunie 2015 - iunie 2016.

 

Poliţiştii au ridicat baricade în jurul Trump Tower, în vreme ce traficul rutier a fost complet oprit într-o zonă de pe 56th Street

 

În timp ce miliardarul republican se plimbă prin metropolă, poliţiştii sunt obligaţi să oprească circulaţia. În acest sens, circulaţia a fost oprită vineri după-amiază în tunelul Lincoln în timp orei de vârf, pentru a-i permite lui Donald Trump să plece din New York în New Jersey.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22