Monica Macovei: Rusia atacă peste tot în Europa prin propagandă și acțiuni directe

Vlad Toma | 24.11.2016

Monica Macovei a criticat intr-un discurs tinut in Parlamentul European actiunile Federatiei Ruse in Europa Centrala si de Est considerand ca acest stat incearca sa reintroduca un anumit tip de propaganda in aceasta zona, pentru a converti mintile oamenilor.

Pe aceeași temă

 

"Propaganda naște alți oameni și o altă mentalitate. Am văzut acest lucru în trecut acasă, în România, în alte state din Europa Centrală și de Est post-comuniste, și, din păcate, îl vedem și astăzi", a spus Macovei, in Parlamentul European.

 

"Federația Rusă a așteptat, a avut răbdare ani de zile, a construit și acum atacă. Atacă peste tot în Europa Centrală și de Est, atacă prin propagandă și a început deja să treacă și la acțiuni directe. Se folosește limba rusă, se cumpără licențe de televiziune și de radio în aceste state post-comuniste, în care se va difuza – sau se difuzează deja – direct în limba rusă. Mințile oamenilor vor fi convertite, picătură cu picătură de către propaganda rusă," a mai declarat europarlamentarul.

 

Macovei considera ca istoria se poate repeta si ca europenii trebuie sa lupte in continuare pentru libertate si democratie: "Trebuie să vedem cu toții și să nu mai fim naivi: da, se poate repeta istoria dacă nu suntem atenți; da, putem intra din nou în sfera influenței rusești – poate mai mult decât influență – dacă nu suntem atenți și dacă nu credem că într-adevăr este posibil. Să nu se imaginăm că am câștigat libertatea și democrația odată pentru totdeauna. Dimpotrivă, acum este momentul în care Rusia ne atacă din nou. Și trebuie neapărat să fim împreună și uniți și să trezim oamenii, pentru că ei nu înțeleg și nu cred."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22