Ministrul Justiţiei: Rata condamnărilor obţinute de DNA, absolut acceptabilă VIDEO

E.b. | 25.11.2016

Rata condamnărilor obţinute de procurorii anticorupţie în instanţă, de 90%, este una "absolut acceptabilă”, a declarat, la Digi24, Raluca Prună, ministrul Justiţiei.

Pe aceeași temă

 

"Media achitărilor în Germania, de exemplu, este de 25 la sută şi este una acceptabilă. Media de 10 la sută ( este vorba despre achitări) obţinută de DNA este una absolut acceptabilă. Asta demonstrează că procurorii DNA au un probatoriu solid.

 

Nu putem spune că sunt în scădere faptele de corupţie, nimeni nu poate face o statistică. A crescut numărul dosarelor trimise în instanţă. Acum 10 ani, să zicem, în legătură cu mica corupţie, se mai dădea, la un ghişeu, câte o atenţie. Acum e mai greu”, a declarat Raluca Prună, conform Digi24.ro.

 

 

"Lupta împotriva corupției din România a ajuns la un nivel de maturitate instituțională de la care va fi greu să ne întoarcem. Este adevărat că am ajuns la acest nivel de maturitate și datorită partenerilor noștri strategici, care au avut de-a lungul acestor ani un mesaj foarte puternic cu privire la necesitatea combaterii eficiente a marii corupții. Instituțiile au ajuns la un nivel de maturitate pe care îl datorează și publicului din România și eu aș face apel la ceea ce s-a întâmplat acum un an, când publicul, societatea civilă, a strigat în stradă: 'corupția ucide'. Eu nu sunt îngrijorată că viteza de croazieră în ceea ce privește lupta împotriva corupției ar avea în mod nemijlocit de suferit", a spus Raluca Prună, la Digi24.

 

Referindu-se la cărţile scrise în penitenciare de deţinuţi, ministrul a subliniat că nu este un subiect închis pentru ea. Ministrul a spus că rămâne de văzut ce se va întâmpla cu propunerea ei de a se acorda 20 de zile indiferent de numărul de cărţi scrise în închisoare, în condiţiile în care în Senat, în Comisia pentru Drepturile Omului s-a votat acordarea a 20 de zile pentru fiecare lucrare scrisă în detenţie.

 

"Suntem o societate cu foarte mulţi doctori în ştiinţe şi scriem foarte multe aşa-zise lucrări stiinţifice în închisori, pe de o parte, iar pe de altă parte am organizat un concurs la Ministerul Justiţiei şi ne-a fost foarte greu să selectăm pe cineva”, a mai declarat Raluca Prună.

 

"A fost o dezamăgire pentru mine. Am întâlnit o persoană care a scris 10 lucrări ştiinţifice într-un an”, a completat Prună.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22