Aflat in inchisoare si trimis in judecata in alt dosar, Vlasov a mai primit 2 ani de puscarie

Dora Vulcan | 25.11.2016

Se aduna dosarele lui Mihail Vlasov, fostul presedinte al Camerei de Comert. Aflat deja in inchisoare pentru executarea altei sentinte si dupa ce in urma cu o zi tocmai ce a fost trimis in judecata de DNA alaturi de fiica sa, creatoarea de moda Ingrid Vlasov, Curtea Suprema l-a condamnat vineri la doi ani cu executare, dupa ce Curtea de Apel il achitase.

Pe aceeași temă

 

 

De asta data, a fost condamnat in dosarul in care i-a dat bani unui deputat ca sa promoveze un proiect prin care sa treaca Registrul Comertului de la Ministerul Justitiei la Camera de Comert si Industrie a Romaniei al carei presedinte era. 

 

 

El este acuzat că i-a solicitat fostului deputat Mircea Grosaru să promoveze, contra cost, un proiect de lege care sa treaca Registrul Comerțului de la Ministerul Justiției la CCIR al carei presedinte era chiar el.

 

Procurorii spun ca Vlasov ar fi încercat să influențeze mai mulți parlamentari - Florin Iordache, Alina Gorghiu și Aurel Vainer - ca sa semneze si sa sustina politic proiectul de lege amintit.

 

Miza preluarii Registrului Comertului era data de controlul asupra veniturilor obținute din activitatea acestei structuri, venituri care, astfel, ar fi trecut la Camera de Comert, aflata in subordinea sa. 

 

Pentru sustinerea proiectului, Vlasov i-a promis la schimb deputatului Mircea Grosaru numirea sa ca arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR.

 

 

Potrivit procurorilor, după finalizarea proiectului de act normativ, Mihail Vlasov a depus o ''muncă asiduă'' pentru influențarea unor parlamentari din toată sfera politică în vederea semnării și susținerii respectivei inițiative legislative. În special, influența s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional (Florin Iordache, Alina Gorghiu și Aurel Vainer) ori prin intermediul unor membri ai Camerei de Comerț și Industrie a României ori camerelor teritoriale (Andras Edler), informeaza Agerpres care-i citeaza pe procurorii care l-au trimis in judecata in dosarul in care a fost condamnat vineri.

 

 

***

 

 

Aflat deja in inchisoare pentru executarea unei sentinte de 5 ani, Vlasov a fost trimis in judecata in urma cu o zi, in alt dosar alaturi de fiica sa, creatoarea de moda Ingrid Vlasov si de fostul ei sot, tot pentru fapte care privesc exercitarea functiei de presedinte al Camerei de Comert de care a dispus dupa bunul plac, in beneficiul buzunarului personal, al cabinetului sau de avocatura si al membrilor familiei sale. Prejudiciul total cauzat bugetului Camerei de Comert si Industrie a Romaniei in acest dosar este de 54.342.145, 20 lei, iar prejudiciul cauzat bugetului Romexpo (aflata in subordinea Camerei de Comert) este de 6.086.741,44 lei, spun procurorii DNA. De asemenea, el si-a insusit direct sume de bani din bugetul Camerei de Comert pe care le-a cheltuit la cazinou, pe jocuri de noroc. 

  

 

Procurorii anticoruptie au pus sechestru asigurator pe cinci imobile care sunt de fapt ale lui Vlasov si pe care le-a trecut pe numele membrilor familiei sale pentru ca procurorii sa le piarda urma. De asemenea, procurorii DNA au pus sechestru pe un imobil al fiicei sale, Ingrid Vlasov. Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Bucuresti, instanta care l-a achitat in dosarul in care a fost vineri condamnat de Curtea Suprema. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22