Ghinea: PSD devine un partid national-socialist, fascist, inainte de toate alegerile

Vlad Toma | 29.11.2016

Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, in prezent candidat USR la Camera Deputatilor, a comentat, intr-un interviu pentru Revista 22, tema românismului, aruncata in campania electorala de PSD, PRU si ALDE, prin criticile aduse capitalului strain si Occidentului in general.

Pe aceeași temă

 

Fostul ministru considera ca PSD a demonstrat de-a lungul timpului ca intotdeauna, inainte de alegeri, se transforma dintr-un partid socialist in unul national-socialist, fascist:

 

"Asta e ce face partidul lui Ion Iliescu din ’96 încoace. Înainte de toate alegerile, partidul socialist devine partid național-socialist, devine un partid fascist. În 2014 au ieșit cu chestia aia că Iohannis nu este român, nu e ortodox și nu are copii. PSD se chinuie să se rujeze ca fiind un partid modern și de stânga, dar înainte de fiecare alegeri se redescoperă ca fasciști, pentru că de fapt asta sunt în străfundurile ființei lor și nu pot să scape de acest blestem. Subevaluează oamenii și e o capcană în care intră mereu. OK, unii cumpără acest argument, dar foarte mulți sunt enervați," a afirmat Cristian Ghinea, in interviul dat Revistei 22.

 

Candidatul USR considera ca temerile legate de profitul multinationalelor sunt intr-o anumita masura justificate, acesta chestiune trebuind verificata in permanenta insa doar in cadrul unor politici ale UE, pentru a nu transforma aceste actiuni intr-o lupta a unor tari europene impotriva altora: "În ce privește companiile străine, ar trebui să ne uităm foarte clar la ce se întâmplă cu profiturile, unde sunt depozitate etc. Astea sunt teme legitime, pentru că în toată lumea, și la nivel de UE, există această îngrijorare cu multinaționalele care nu plătesc partea corectă pentru societățile în care lucrează. Ar trebui și noi să ne uităm cum se transferă profiturile între sucursalele multinaționalelor, dar la nivel de UE, pentru că altfel riscăm să intrăm într-o nouă competiție între țări."

 

Fostul ministru ironizeaza insa manipularile permanente ale acestei teme de catre "borfasi ca Sebastian Ghita": "E de lucrat pe această temă. Dar să o manipulezi permanent... cu oameni ca Ghiță. Mă pufnește râsul când văd borfași ca Sebastian Ghiță, care a furat, a secătuit statul român, a distrus programul de digitalizare a administrației din România, care a rămas în epoca de piatră a digitalizării pentru că Ghiță și alte două firme au făcut această morișcă de învârtit licitații publice. Aflăm acum brusc că Ghiță a făcut asta ca să apere firmele românești. Această formă de fascism ascunde de fapt încercarea borfașilor de a scăpa de pușcărie, despre asta vorbim. Dar nu este nimic nou, doar temele se schimbă. În ’96 ne furau ungurii Transilvania și CDR și Constantinescu erau trădători, acum Soros și USR sunt trădători. E aceeași logică, doar că vin cu noi și noi teme, pentru a se ascunde modul în care ei au furat această țară."

 

Interviul acordat de fostul ministru al Fondurilor Europene Revistei 22 poate fi citit integral AICI

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22