Trump, un pas inapoi: va renunta la afaceri ca sa se concentreze exclusiv asupra tarii

Dora Vulcan | 30.11.2016

In ciuda declaratiilor pe care le-a facut dupa castigarea alegerilor, Donald Trump s-a decis: va renunta la afaceri. El spune ca imaginea lui de presedinte e mai importanta, ca presedintia e mai importanta si ca nu vrea sa intre in conflict de interese. Dupa criticile aduse de New York Times si de Wall Street Journal, Trump va lua decizia cea mai corecta: va iesi total din afaceri, pe care le va transfera pe numele copiilor sai.

Pe aceeași temă

 

 

 

Președintele american ales Donald Trump a promis miercuri ca se va retrage din afaceri pentru a evita conflictele de interese, transmite Reuters.

 

 Inca de dimineata, presedintele ales al SUA a trimis o serie de mesaje pe Twitter pentru a anunta organizarea unei conferinte de presa la New York, pe 15 decembrie,  in care va explica cum anume se va separa „total” de  afaceri.

 

Trump a spus că nu este obligat prin lege sa renunte la afaceri dar a spus ca "presedintia este o sarcina mult mai importanta" si ca nu vrea sa intre in conflict de interese.

 

 

La trei zile după ce Trump a câștigat alegerile prezidențiale din 8 noiembrie Trump Organization a anuntat ca analizeaza modalitatile prin care se poate face transferul afacerilor sale catre cei trei copii.

 

 

Trump si-a afirmat anterior retinerea in a renunta la afacerile care l-au facut un nume de marca in intreaga lume, spunand ca nu e nevoie sa o faca.

 

 

New York Times l-a criticat, intr-o analiza publicata sambata trecuta, aratand ca Trump are companii si afaceri in cel putin 20 de tari. Si Wall Street Journal a scris, intr-un editorial din 17 noiembrie, că Trump ar trebui sa-si lichideze activele, ca sa evite orice conflict de interese.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22