Vlad Voiculescu: Şpaga și şmenurile au poluat mult timp domenii precum sănătatea

E.b. | 02.12.2016

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, arată, într-o postare pe Facebook, motivul pentru care a vorbit „fără perdea” despre investiţii, tăieri de panglici şi „şpârle” ale prim-miniştrilor, într-o întâlnire cu jurnaliştii, în luna august.

Pe aceeași temă

  

El susţine ca, fiind vorba despre o discuţie "off the record”, şi-a permis să descrie pe scurt profilul clasic al politicianului român şi felul în care înţelege să promoveze investiţii. 


În opinia lui Voiculescu, trebuie să spunem lucrurilor pe nume, în condiţiile în care "şpârla, şpaga, şmenurile” au poluat pentru prea mult timp domenii precum sănătatea.


 
În august 2016, m-am întâlnit cu 20 de jurnaliști ca să vorbim deschis despre investiții in general și spitalele construite în parteneriat public-privat. Mi s-a spus că este o întâlnire off the record, i-am crezut pe cuvânt și am vorbit fără perdea. Mi-am permis atunci să descriu pe scurt profilul clasic al politicianului român și felul în care înțelege să promoveze investiții: “fiecare prim-ministru, cât de tâmpit sau de hoţ ar fi, poate că vrea să facă nişte investiţii şi să taie nişte panglici. Şi la modul ideal să le şi facă bine ca să îi rămână numele. Dacă mai ia şi o şpârlă pe lângă, e şi mai bine”. Ăsta e profilul politicianului care ne-a umplut orașele de panseluțe, de borduri și barocamere, scrie Voiculescu pe pagina sa de Facebook.


Ceea ce am susținut și în acea discuție și susțin și acum este că dacă vrem investiții făcute ca lumea avem nevoie să le pregătim ca lumea. Și da, câteodată trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Iar șpârla, șpaga, șmenurile (nu rostirea cuvintelor, ci realitatea acestora) au poluat pentru prea mult timp domenii precum sătătatea, transporturile, etc.


După acea întâlnire, un blog a publicat câteva propoziții scoase complet din context și le-a folosit pentru câteva calomnii. Îmi pare rău să văd acum pe anumite posturi de televiziune aceeași calomnie reîncălzită. Înțeleg însă ... e campanie, conchide Voiculescu pe Facebook.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22