PNL: Dan Vilceanu, despre contracandidatul "mincinos si tupeist" de la Gorj, Victor Ponta

Dora Vulcan | 05.12.2016

Dan Vilceanu - 37 de ani, economist, presedinte al organizatiei gorjene a liberalilor, candidat la Camera Deputatilor - a vorbit intr-un interviu acordat Ziare.com despre proiectele pe care le are pentru judetele monoindustriale si despre necesitatea crearii de urgenta a unei infrastructuri la Gorj care sa scoata judetul din izolarea in care l-au plasat guvernele anterioare dar si despre minciunile electorale pline de „tupeu” ale contracandidatului Ponta.

Pe aceeași temă

 

 

 

Liberalul face trimitere, intr-un interviu acordat Ziare.com, la minciunile lui Ponta care pretinde nici mai mult nici mai putin decat ca a "salvat" complexul energetic Oltenia, desi realitatea dramatica il contrazice, Gorjul fiind una din zonele defavorizate ale tarii, un judet lasat in izolare prin chiar lipsa unor masuri economice de substanta ale guvernului condus de social-democratul Victor Ponta.

 

 

 

Solutii de infrastructura pentru scoaterea Gorjului din izolarea in care l-au mentinut social-democratii: legatura cu coridorul 4 Pan-european şi cu "poarta spre lume" a aeroportului din Craiova

 

 

 

Pentru scoaterea din izolare a Gorjului, Vilceanu intentioneaza sa faca un pact cu parlamentarii judetului care a fost lasat in izolare tocmai de cei care s-au folosit de voturile localnicilor pentru a-si atinge tintele electorale si de cariera politica si atat: 

 

 

 

"Dar lucrurile astea n-o sa le pot face singur si mai degraba sunt convins ca vor exista colegi care vor realiza ca vin dintr-un judet, Gorj, care este ramas izolat, desi la un moment dat un prim-ministru, si aici ma refer la Victor Ponta, a plecat din acest judet. (...)  Dar judetul este foarte sarac, cu mari probleme si principala problema care va trebui sa fie rezolvata este faptul ca este ramas izolat in regiune, fara artere rutiere importante care sa treaca macar tangential cu acest judet. Probabil ca din punctul asta de vedere avem un dezavantaj fata de alte judete. Exista proiecte pe care as vrea sa le promovam si, din punctul asta de vedere, daca vom reusi, noi, parlamentarii din Oltenia - pentru ca vrem sa facem un pact al parlamentarilor liberali, pentru infrastructura in Oltenia -, sa ne sprijinim unii pe altii astfel incat judetele sa se dezvolte si din punctul asta de vedere. Pentru ca Oltenia are mai multa nevoie decat orice alta regiune, probabil, de infrastructura."

 

 

 

In proiectul de infrastructura gandit de Vilceanu, Gorjul ar trebui legat de Filiasi pe unde va trece viitorul coridor 4 Pan-european dar si de Craiova si de aeroportul care e "poarta catre lume". Proiectul ar putea fi posibil printr-o cointeresare a tuturor "judetelor din Oltenia": 

 

 

 

"Drumul care ne intereseaza pe noi este un drum expres care sa lege Targiu Jiu de Craiova, mai exact de Filiasi, pentru ca de la Filiasi la Craiova deja se circula pe doua benzi pe sens, iar daca ne gandim la relief, este unul de campie si n-ar fi o problema. Avem nevoie de lucrul asta pentru ca avem in viziune doua aspecte: pe de o parte, sa scoatem Gorjul de izolare si sa-l legam de Filiasi, pe unde va trece viitorul coridor 4 Pan-european, practic am lega judetul de o autostrada. Si, pe de alta parte, sa putem lega Targu Jiu de Craiova, pentru ca la Craiova exista un aeroport si este poarta de deschidere a Olteniei catre lume. Eu cred ca daca toate judetele din Oltenia ne-ar interesa sa ridicam acest aeroport, sa-l facem un aeroport important, am putea sa facem lucrul asta si este important pentru noi."

 

 

 

 

Emil Boc nu a uitat ca a plecat din Cluj, Ponta a uitat a doua zi, imediat cum a iesit deputat. Minte cand spune la televizor ca e gorjean si ca-i pasa de Gorj. "N-a fost niciodata si nici nu i-a pasat vreodata de Gorj."

 

 

 

Gorjul „Este un judet defavorizat, pentru ca este un judet monoindustrial. Aici, Complexul Energetic Oltenia a ramas practic singura societate comerciala care reuseste sa tina economa Gorjului” dar „cred ca trebuie sa ne gandim deja la alternative”, pentru ca „conducerile judetului, ale tarii de pana acum, nu s-au gandit niciodata la zonele monoindustriale ca fiind o zona cu risc major din punct de vedere social. Dincolo de asta, in ultimii ani au fost disponibilizati aproape 4.000 de oameni din Complex (Oltenia n.r.). Au fost 4.000 de iesiri si probabil ca vor fi si altele.  Pentru ca, acolo, fara sa se creeze alternative, oamenii vor trai pur si simplu in saracie crunta. Nu exista alternativa. Si atunci n-ai decat sa pleci. Intr-un singur liceu din judetul Gorj exista 400 de copii care au unul dintre parinti plecati afara din tara si 80 de copii care au ambii parinti plecati din tara. Asta este Gorjul de fapt, si nu ala pe care il prezinta Ponta la televizor, vorbind despre 'gorjenii lui'. Este cea mai mare minciuna pe care o spune Ponta de fiecare data cand apara le televizor, ca e gorjean. N-a fost niciodata si nici nu i-a pasat vreodata de Gorj", spune Dan Vilceanu.

 

 

 

 Aceasta caracteristica, spune Vilceanu, este specifica tuturor oraselor „rosii”, inclusiv din Moldova, care au fost mentinute voit in saracie, cu mize şi beneficii strict electorale:

 

 

 

Este valabil in judetele "rosii" de obicei. Pentru ca noi tot timpul le-am comparat cu Ardealul. Din momentul in care Emil Boc a ajuns premier si a ajuns si Victor Ponta premier, gorjenii au avut o speranta ca si Targu Jiu poate deveni un Cluj mai mic. Din pacate, nu s-a intamplat asta, pentru ca Emil Boc a facut ceva pentru Cluj, iar Victor Ponta a uitat de judetul care l-a trimis si in Parlament, si premier (…) a facut ceva pentru Cluj. Cata vreme a fost prim-ministru, a cultivat zona respectiva, adica n-a uitat niciodata ca a plecat din Cluj. Victor Ponta a uitat a doua zi.”

 

 

 

Despre asistatii social si mentinerea controlului PSD asupra lor si despre mitomanul tupeist Victor Ponta

 

 

"Judetul Gorj este un paradox, este in topul judetelor cu salariul mediu mare, dar si in topul judetelor cu somaj. Salariul mediu se calculeaza avand in vedere doar salariatii, cei care au un loc de munca. Dar, in Gorj, salariile de la Complexul Energetic Oltenia ridica foarte mult aceasta medie. Altfel, salariile sunt foarte mici, iar somajul este la cote enorme. In judetul Gorj nu exista altceva decat Complexul Energetic Oltenia. Deja, de cand Complexul a inceput sa aiba probleme, jumatate dintre firmele care au prestat servicii sau au fabricat tot felul de produse pentru Complex sunt in faliment deja. (…)  exista si alte zone la fel de sarace. Indeosebi zona de sud a tarii este o zona foarte saraca, din punctul meu de vedere tinuta asa voit. In momentul in care nivelul de trai incepe sa creasca intr-o anumita zona, si partidul care a tinut-o sub control, in speta PSD, incepe sa aiba probleme", a explicat candidatul PNL. 

 

 

 

"De exemplu, exista o comuna in judetul Gorj, Bengesti-Ciocadia, unde sunt 400 de oameni inscrisi la ajutorul social, la Legea 416. Si se prezinta la vot acolo undeva la 1.200 de persoane. Alegerile s-au terminat inainte sa inceapa. Acum extindeti acest exemplu la nivelul unui judet sau la nivelul unei regiuni, cum e Oltenia, si o sa intelegeti exact ce se intampla si de ce oamenii sunt saraci. (…) Pentru ca de fiecare data cand au loc alegeri, sunt chemati de primarul respectiv si li se spune un singur lucru: "Nu te duci sa votezi cu noi? Te scot de la ajutor social!" Cand esti in locul meu si te bati de ani de zile cu PSD, nu e usor deloc, repercusiunile vin si asupra ta, si asupra celor care te sustin", a sustinut Vilceanu.

 

 

 

Ziare.com:  Cum vedeti aceasta lupta cu Victor Ponta? Este mai slabit decat acum 4 ani? Nu mai este nici premier, are si niste probleme penale, in PSD nu mai are aceeasi forta.

 

 

 

Pot sa spun ca este mai slabit, dar tupeul este exact la fel de mare. A venit in Gorj acum cateva saptamani si ne-a spus ca a salvat Complexul Energetic Oltenia, asta ne spune de un an si jumatate sau doi, desi in urma guvernarii Ponta si a directorului pe care Ponta l-a pus la Complex, Laurentiu Ciurel, Compexul a terminat 2014 si 2015 cu pierderi istorice de 1,6 miliarde de lei. Ponta, cu acelasi tupeu, vine in Gorj si le spune oamenilor ca a salvat Complexul Energetic Oltenia de la faliment. In 2012, cand ajungea prim-ministru, Complexul terminase anul financiar cu profit de 180 de milioane de lei noi. Sunt cifre alb pe negru si sunt cifre de bilant. Ganditi-va cat tupeu poti sa ai sa minti in halul asta.”

 

 

interviul integral acordat Ziare.com, AICI

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22