Nicusor Dan: USR se confrunta cu un val de ura similar cu cel din anii '50

Dora Vulcan | 05.12.2016

Președintele Uniunii Salvați România Nicușor Dan a declarat, luni, intr-o conferință de presă susținută la Iași că formațiunea politică pe care o conduce se confruntă cu un val de ură similar cu cel din anii '50 - cu trimitere la perioada de manipulare stalinista si de instigare la ura impotriva "dusmanilor poporului".

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

"Sunt oameni care ne spun pe stradă că suntem vânduți străinilor, că suntem ai lui Soros și că mai bine rămâneam în străinătate la finalizarea studiilor. E un val de ură similar cu cel din anii 1950 sau din anii 1990 când se spunea Nu ne vindem țara, care e total nociv pentru societatea românească. Principala noastră miză este să oprim PSD să ajungă la guvernare și apoi să atace statul de drept, cum a mai făcut-o în ultimii ani", a spus Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă, citat de Agerpres.

 

 

 

El a avertizat ca multi dintre acesti alegatori sunt sub influenta mesajelor transmise de diferite posturi de televiziune, conform cărora cei din USR ar fi "oamenii lui Soros" sau "vânduți străinilor" - retorica folosita pana la abuz de PSD-PRU pentru anihilarea adversarilor politici si familiara posturilor patronate de puscariasul Dan Voiculescu, patronul Antenelor, si de urmaritul penal Sebastian Ghita, patron al RTV.

 

 

 

'Există un public captiv al unor canale media. Când încerci să discuți cu acești oameni și să-i întrebi de unde știu ei că suntem vânduți străinilor, ne răspund că așa au văzut la televizor. E un reflex de încredere în instituțiile media, unii oameni nu-și iau surse alternative de informație', a mai spus Nicușor Dan.

 

 

 

El a spus că USR are rezultate mai bune în special in marile orașe ale țării și în București.

 

 

 

"Cred în sondajul de 19 la sută, care a fost făcut de una dintre cele mai mari firme. Cred că 20 la sută pentru județul Iași, ca și pentru național, este o țintă realistă. Este evident că la prezența mică la vot PSD este avantajat, la prezență mare PSD poate fi destabilizat, motiv pentru care se feresc să provoace conflicte care să poată să crească emoțional în această campanie", a mai spus Dan.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22