Reuters: USR, un nou partid progresist, oferă centriştilor români o şansă în alegeri

E.b. | 06.12.2016

Agenţia de presă Reuters publică o analiză referitoare la candidatura Uniunii Salvaţi România (USR), condusă de Nicuşor Dan, la alegerile legislative din 11 decembrie.

Pe aceeași temă

 

 

În analiza Reuters, intitulat „Un nou partid progresist oferă centriştilor români o şansă în alegeri”, se afirmă că formaţiunea USR, înfiinţată în urmă cu numai şase luni, ar putea deţine cheia formării unei coaliţii de guvernare după alegeri, conform News.ro.


„Atunci când Nicuşor Dan, un matematician tăcut fără aproape niciun fel de experienţă politică, se adresează alegătorilor înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie, din România, nu face promisiuni de creştere a salariilor în sectorul bugetar sau pentru mari lucrări de infrastructură. Într-o ţară unde retorica populistă în timpul campaniilor electorale este regula, aceasta ar putea fi o strategie riscantă”, afirmă Reuters, precizând că politicianul promite o reformă a serviciilor publice, care „pare să fi atras alegătorii mai tineri, educaţi, sătuli de reforme neterminate, corupţie”.


Reuters notează că USR are şi o serie de slăbiciuni. „Principalele sale slăbiciuni sunt lipsa sa aproape completă din sate, faptul că liderii săi sunt puţin cunoscuţi şi percepţia superiorităţii sale intelectuale elitiste şi lipsei de ideologie unificatoare”, a declarat Sergiu Mişcoiu, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, citat de agenţie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22